• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na tehnološkom sajmu u Americi učestvovalo osam kompanija iz Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Severnoameričko izdanje drugi je međunarodni ogranak Embedded World, vodećeg svetskog sajma u oblasti integrisane elektronike

  • 0
  • Sajam se inače tradicionalno održava u Nemačkoj

  • Ostin važi za srce IKT industrije u SAD

  • Među istaknutim kompanijama IKT zajednice u Ostinu nalaze se Epl, AMD, Del...

U američkom gradu Ostinu u državi Teksas prvi put su održani sajam i propratne tematske konferencije iz oblasti embeded sistema "Embedded World North America" na kojem je učestvovalo i osam srpskih kompanija iz ovog sektora.

"Embedded World" je vodeći sajam embeded sistema koji se tradicionalno održava u Nirnbergu u Nemačkoj, a ove godine je premijerno bio organizovan u Severnoj Americi, odnosno Ostinu, koji važi za "srce" američke IKT industrije.

Svoje proizvode i usluge u okviru nacionalnog paviljona Srbije predstavile su kompanije "MikroElektronika", "Veriest Venture Serbia", "Digital Logic", "RT-RK", "ARS Embedded System", "Bitgear Wireless Design Services", "Inova Tech", "Advanced Security Technologies".

"Koncentracija tehnološke IKT zajednice, gde se nalaze kompanije, lideri u ovoj industriji, poput Silicon Labs, Advanced Micro Devices, Apple, Dell, Google, Hewlett-Packard, IBM, Oracle i Wincor Nixdorf čine Ostin pravim mestom za prvi sajam u Severnoj Americi", kaže Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja Privredne komore Srbije, saopštava PKS.

Pod sloganom "Powered by Intellect, Driven by Values", kompanije iz Srbije nastupaju na ovom prestižnom događaju uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Fokus "Embedded World North America" je na temama kao što su umrežavanje i povezanost, Internet of Things, veštačka inteligencija, bezbednost... Pored izložbenih sala, "Embedded World North America" posetiocima nudi raznovrstan program konferencija, prezentacija i radionica, pružajući uvid u budućnost embedded sistema, iz perspektive tehnoloških otkrića do održivog razvoja.

(Ubrzanje.rs)

Video: Kako radi 3d štampač: Možete li da prepoznate figuru koja nastaje?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari