• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpske inovativne kompanije dogodine na biznis forumu u Nemačkoj: Čadež najavio predstavljanje domaćih rešenja

Vreme čitanja: oko 2 min.

U organizaciji Privredna komora Srbije (PKS) i Industrijsko trgovinska komora (IHK) Frankfurta

  • 0
  • U pripremi je novi vid biznis foruma

  • Rešenja srpskih kompanija stižu kao odgovor na konkretne probleme nemačke privrede

  • Rešanja će biti bazirana na najnovijim tehnologijama, najavljeno je

Privredna komora Srbije (PKS) i Industrijsko trgovinska komora (IHK) Frankfurta organizovaće sledeće godine biznis forum na kojem će učestvovati srpske inovativne kompanije iz oblasti digitalne poljoprivredno-prehrambene proizvodnje koje će nemačkim firmama ponuditi domaća rešenja bazirana na najnovijim tehnologijama, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež je nakon sastanka sa predsednikom Industrijsko trgovinske komore Frankfurta Urlihom Kasperom (Ulrich Casper) istakao da je u pitanju nov način predstavljanja srpskih kompanija u svetu koje nude rešenja namenjena tradicionalnim industrijama.

"Pripremamo novi vid biznis foruma gde ćemo predstaviti inovativne kompanije Srbije iz različitih oblasti, finteka, digitalne poljoprivrede, prehrambene proizvodnje... Imamo zaista dosta dobrih kompanija na tom polju koje nude rešenja za tradicionalne industrije", kaže Čadež, saopštava PKS.

U toku su, kaže predsednik PKS, razgovori sa nemačkim partnerima i kompanijama na organizaciji biznis foruma u Frankfurtu.

"Razgovaramo sa partnerima i kompanijama iz Nemačke koji nam daju konkretne probleme i izazove sa kojima se suočavaju, a mi dolazimo sa našim kompanijama i nudimo konkretna rešenja bazirana na najnovijim tehnologijama. To je novi način na koji želimo da predstavimo Srbiju", rekao je Čadež.

Kasper je naglasio tradicionalno dobre odnose IHK sa PKS istakavši da se ekonomski odnosi između Srbije i Nemačke sve više razvijaju.

"Veoma smo zadovoljni što se u Srbiji sve više usvajaju inovativne nove teme, kao što je proširenje dualnog obrazovanja i jačanje prisustva IT i računarskih nauka u školama. To je važna osnova za investicije u Srbiji, ali i za dobru saradnju naših privreda", rekao je Kasper.

Predsednik IHK-a kaže da postoji veliko interesovanje za jačanje međusobne privredne saradnje te da će se naredne godine organizovati susret nemačkih i srpskih kompanija u cilju daljeg jačanja saradnje dve privrede.

"Takođe, radujemo se što proces približavanja Srbije EU napreduje, jer nam je ta saradnja u Evropi potrebna, a Srbija bi za nas bila važan partner", rekao je Kasper.

(Ubrzanje.rs)

Video: Kako radi 3d štampač: Možete li da prepoznate figuru koja nastaje?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari