• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije, Čadež obavio sastanke sa 8 kompanija

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
PKS Peking Foto: PKS/J.Grubor Stefanović
  • Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež trenutno boravi u Kini povodom otvaranja 2 nove kancelarije

  • Kancelarije su otvorene u Pekingu i Čangšiju

  • Čadež je tokom posete razgovarao o saradnji sa osam kineskih kompanija, uključujući projekte u okviru "Ekspo 2027" i nove tehnologije za prečišćavanje otpadnih voda

Nakon četiri godine od prve kancelarije u Kini, Privredna komora Srbije otvorila je još dve - u Pekingu i Čangšiju.

"PKS je pre četiri godine otvorila predstavništvo u Šangaju. Sada je Sporazum o Slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine otvorio potpuno nove mogućnosti za plasman naših proizvoda na kinesko tržište i saradnju sa kineskim kompanijama, tako da od danas zvanično imamo još dve nove kancelarije u NR Kini", poručio je Čadež.

Tokom posete Pekingu, predsednik PKS sastao se sa počasnim predstavnicima PKS u NR Kini, Džuoćunom Vangom i Lindom Vang sa kojima je razgovorao o saradnji dveju privreda.

"Dogovorili smo dolazak više od 40 kupaca iz Kine na naš regionalni sajam vina „Wine vision by Open Balkan“ koji se u novembru održava u Beogradu. To će biti još jedna prilika za naše vinare da se pozicioniraju i na tržištu Kine", poručuje Čadež.

Predsednik PKS u novim kancelarijama PKS u Pekingu imao je sastanke sa osam kineskih kompanija sa kojima je razgovarao o saradnji sa Srbijom. Tokom razgovora sa zvaničnicima China Electronics Technology Group Corporation (CETC) i Fortune 500 ukazano je na velike mogućnosti zajedničkih projekata u okviru “Ekspo 2027”, kao i transfera znanja i tehnologija.

Tokom boravka u NR Kini Čadež je posetio i Čongćing gde je razgovorao sa brojnim kompanijama.

"Na sastanku sa kineskim partnerima razgovarali smo i o najnovijem modularnom sistemu za prečišćavanje otpadnih voda. Za izgradnju ovog sistema potrebno je samo dva meseca, a nova tehnologija zauzima 20 puta manje prostora od dosadašnjih rešenja", zaključuje Čadež.

(Ubrzanje.rs)

Video: Poslovni forum Srbija - Japan: Zajedno možemo da kreiramo rešenja za budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari