• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kafka" može biti vaš najbolji prijatelj: Rešava "proces" koji mnogima otežava poslovanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njihov metod omogućava klijentima da obrađuju manje količine podataka umesto da redovno unose masovne podatke tokom dana

  • 0
AI, vestačka inteligencija, kompjuterski čip Foto: Shutterstock
  • Par iz San Franciska osnovao startap "Artie";
  • Njihov softver bavi se rešavanjem pitanja bržeg prenosa podataka iz jedne baze u drugu;
  • Nude balans između "brzog i jeftinog" rešenja;

Jedan od ključnih problema sa kojima se susreću kompanije koje barataju sa velikim bazama podataka je pitanje rešavanja "kašnjenja između vremena kada podaci pristignu i kada su zaista korisni za aplikacije". Taj problem upravo pokušava da reši starap "Artie", osnovan od strane supružnika iz San Franciska.

Kako pojašnjavaju za TechCrunch, startap su pokrenuli prošle godine, a veruju da će uz pomoć svog softvera za striming podataka otvorenog koda "Kafka" uspeti da sinhronizuju podatke na super poudzan, nenametljiv i hiper efikasan način.

Čeong i Tang veruju da su pronašli balans između "brze i jeftine obrade podataka".

Njihov metod omogućava klijentima da obrađuju manje količine podataka umesto da redovno unose masovne podatke tokom dana, čime se povećava brzina uz smanjenje troškova.

"Pristup pruža veoma malo kašnjenja i omogućava korisnicima da svoje podatke postave da rade mnogo brže", pojašnjava Džeklin Čeong, dodajući da softver pomaže i u optimizaciji troškova računara, jer oni u suštini rade samo sa podacima koji su se promenili.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari