• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu za pronalaženje majstora, evo kako funkcioniše

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za Ubrzanje.rs govore Isidora, Jovan i njihov nastavnik Bojan Ćirić

  • 0
  • Majstorski.net povezuje majstore sa onima kojima je potrebna njihova usluga

  • Majstori mogu da postave oglas, a planira se i nadogradnja platforme

  • U planu kreiranje i mobilne aplikacije

Maturanti pirotske Tehničke škole uspeli su da naprave platformu Majstorski.net koja - za sada Piroćancima - omogućuje da na jednom mestu pronađu majstora kakav im treba, bilo da je reč o molerima, zidarima, stolarima, vodoinstalterima, električarima ili drugim specijalnostima.

Učenici Tehničke već su dobro poznati po sličnim poduhvatima, tj. po projektima kojima osvajaju brojne nagrade na takmičenjima učeničkih kompanija, posebno iz IT struke i programiranja, a platforma Majstorski.net samo je jedan od učeničkih projekata.

Maturant Tehničke škole Jovan Kostić, koji planira da upiše Prirodno-matematički fakultet, kaže za Ubrzanje da su na ideju za pokretanje ove platforme došli kako bi rešili sve učestaliiji problem pronalaska majstora bilo koje struke, sa kojim se sve češće susreću građani Pirota, ali i drugih gradova.

Isidora Živković, Jovan Krstić, Bojan Ćirić, Majstorski.net Isidora, Jovan i njihov nastavnik Bojan Ćirić / Foto: A. Ćirić

"Ostali članovi ekipe su Nemanja Mitov, Jovan Đelić i Bogdan Ilijev, uz Isidoru Živković, koja je zadužena za marketing, i mene, zaduženog za razvoj. Hteli smo da ovaj projekat probijemo na tržište preko takmičenja - Dostignuća mladih. Par meseci smo razvijali platformu i sada je aktivna na domenu Majstorski.net.

Nudimo majstorima mogućnost da predstavi sebe, postavi oglas, naravno uz izbor grada u kome se nalazi i tržišta koje pokriva. Majstor može da postavi slike, opis, a tek planiramo da nadograđujemo platformu, da ubacujemo nove funkcionalnosti kao što je čet, da bi zainteresovani potencijalni klijenti mogli da se dopisuju sa majstorom preko interneta, zatim da kreiramo mobilnu aplikaciju kako bi cela platforma bila dostupna i na mobilnim telefonima, tako da, iako mi završavamo školovanje u Tehničkoj školi, platforma će nastaviti da živi i da se nadograđuje", kaže Jovan Kostić za Ubrzanje.

Isidora Živković je zadužena za marketing.

Isidora Živković, Jovan Krstić, Bojan Ćirić, Majstorski.net pirotska Tehnička škola / Foto: A. Ćirić

"Pokazalo se veliko interesovanje za našom platformom. Nudimo razne kategorije, od elektroinstalatera, fasaderske i molerske radove, popravku bicikala, mobilnih telefona, zaista dosta toga. Na sajtu mogu da se prijave majstori iz cele zemlje, mada ih trenutno ima najviše iz Pirota, ali nadamo se da će da se proširi na celu Srbiju", kaže Isidora.

Njihov profesor programiranja Bojan Ćirić kaže da je ovaj učenički projekat naišao na veoma pozitivne reakcije na tržištu.

"Oni su pokazali bogato znanje sa teorijskih časova i vežbi i primenili ga radeći na ovom projektu koji ima potencijal da se proširi na teritoriju cele Srbije. Inače, učenici Tehničke škole su veoma uspešni na takmičenjima učeničkih kompanija, gde naši đaci osmisle čitav proizvod, naprave mini-kompaniju koja funkcioniše u potpunosti kao prava IT kompanija", kaže Ćirić.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari