• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razvijaju biljne alternative mesu, prave ga kao što se pravi šećerna vuna: Dobili 11 miliona da unaprede posao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija pravi alternativu goveđim rebrima, cepkanoj svinjetini, pilećim prsima i rakovima

  • 0
  • Postoje već četiri godine i probijaju se na tražište među jakom konkurencijom

  • Veruju u svoj proizvod u pogledu ukusa, teksture, nutritivnih vrednosti i troškova

  • Kompanija je u 2022. godini prikupila 12 miliona dolara u ranoj fazi finansiranja

Startap Tender Food Inc. četvorogodišnji je startap koji se probija na tržište, već preplavljeno poznatim brendovima. Radi tako dobro da je već osigurao ugovor sa lancem brze hrane Clover Food Lab u oblasti Bostona.

Kompanija sa sedištem u gradu Somerville u Masačusetsu, ranije poznata kao Boston Meats, razvija biljne alternative mesu, uključujući goveđa rebra, cepkanu svinjetinu, pileća prsa i rakove.

Njihova tehnologija uključuje "predenje" biljnih proteinskih vlakana, uključujući sojine proteine, slično načinu na koji se pravi šećerna vuna, kako bi se stvorio dojam prave strukture mesa, rekao je suosnivač i izvršni direktor kompanije Christophe Chantre za TechCrunch.

Chantre veruje da Tenderova tehnologija nadmašuje postojeće biljne-mesne proizvode, poput Impossible Foods ili Beyond Meat, u pogledu ukusa, teksture, nutritivnih vrednosti i troškova. Sve četiri stavke su tradicionalno bile prepreke za širu prihvaćenost unutar industrije prehrambene tehnologije.

"Potrošači su uglavnom bili razočarani onim što je dostupno na tržištu," rekao je. "Mi smo fokusirani na ulaganje u tehnologije kako bismo mogli da stvorimo bolje proizvode. To je bila teška stvar, sve do sada."

Neke od Tenderovih proizvoda su dostupni u restoranima i univerzitetima u području Bostona, a nova saradnja je dovela Tenderove proizvode u više od desetak lokacija Clover Food Laba u tom području.

"Mi smo popularan lanac vegetarijanskih restorana, pa kao što možete da zamislite, isprobavamo mnoge nove biljne proizvode", rekao je Kris Anderson, stariji potpredsednik u Cloveru, u saopštenju. "Tender se istakao od samog početka — inovativan je, ukusan je, odlično se uklapa u naše činije sa žitaricama i salatama."

Ovaj potez je podržan novim finansijskim ulaganjem od 11 miliona dolara u Seriji A finansiranja. Kompanija je u 2022. godini prikupila 12 miliona dolara u ranoj fazi finansiranja.

Osim što će zadovoljiti potražnju novih klijenata restorana, sredstva će biti usmerena na dalji razvoj proizvoda. Takođe će biti usmerena na proširenje ko-manufakturnih kapaciteta sa drugim kompanijama, rekao je Chantre.

Kompanija nastavlja sa testiranjem svojih proizvoda na tržištu, uključujući saradnju sa kompanijama koje pružaju usluge u oblasti hrane i velikim korporacijama koje se bave proizvodnjom hrane. Chantre takođe vidi Tender Food kao tehnološku podršku za celu industriju u dugoročnom smislu, radeći sa različitim igračima duž celokupnog lanca vrednosti i možda čak licencirajući svoje tehnologije.

(Ubrzanje.rs)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari