• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako Epl integriše OpenAI, Eplovi uređaji će biti zabranjeni u mojim kompanijama": Žestoka objava Ilona Maska

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki preduzetnik oštro reagovao na najavu konkurentskog tehnološkog giganta

  • 0
Ilon Mask, Elon Musk Foto: Tanjug/AP

Američki preduzetnik Ilon Mask objavio je da će zabraniti Eplove (Apple) uređaje u svojim kompanijama ako ova tehnološka korporacija integriše tehnologiju OpenAI tehnologiju u svoj novi operativni sistem.

Prema njegovom mišljenju, ovaj potez Epla predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost podataka korisnika.

"Potpuno je apsurdno da Epl nije dovoljno pametan da stvori sopstvenu veštačku inteligenciju, ali je nekako u stanju da garantuje da će OpenAI zaštititi vašu bezbednost i privatnost! Epl nema pojma šta se zapravo dešava kada predaju vaše podatke firmi Open AI", napisao je Mask na mreži X.

On je upozorio da će svi posetioci njegovih kompanija morati da na ulazu predaju svoje Epl uređaje koji će nakon toga biti smešteni u Faradejev kavez.

Pomenuti prostor, nazvan po engleskom fizičaru Majklu Faradeju, blokira sve dolazeće i odlazeće bežične signale, uključujući mobilni signal i vaj-faj (WiFi).

Epl je juče na početku svoje godišnje svetske konferencije za programere saopštio da će koristiti tehnologiju OpenAI u svojim novim proizvodima, preneli su mediji.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari