• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gmail dobija novi bočni panel: Gugl uvodi Gemini AI za lakše korišćenje elektronske pošte

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gugl je još jedna u nizu kompanija koja inegriše veštačku inteligenciju sa svojim proizvodima

  • 0
Gmail, laptop, dži mejl, kompjuter Foto: Unsplash
  • Gemini AI je namenjen da pomogne pri pisanji imejlova i mjihovom sumiranju

  • Određene funkcije će biti dostupne samo korisnicima koji imaju Gemini pretplatu

  • Gemini će davati predloge, a korisnici će moći i da postavljaju konkretna pitanja

Gugl (Google) uvodi novi bočni panel Gemini AI u Dži-mejl (Gmail) koji vam može pomoći da pišete i sumirate svoje imejlove. Kompanija takođe dodaje bočni panel Gemini u Dokumente (Docs), Tabele (Sheets), Prezentacije (Slides) i Drajv (Drive). Lansiranje novih funkcija dolazi ubrzo nakon što ih je Gugl najavio prošlog meseca na svojoj I/O konferenciji za programere, koja je bila u velikoj meri fokusirana na nove AI ponude tehnološkog giganta.

Sa novom integracijom, možete da koristite Gemini u Dži-mejlu da biste dobili pomoć u pisanju elektornske pošte ili dobili predložene odgovore na imejl. Osim toga, korsnici mogu postavljati pitanja i pronaći određene informacije iz e-poruka u prijemnom sandučetu (Inbox) ili iz datoteka na Gugl disku (Google drive).

Gugl napominje da, iako će Gemini u Dži-mejlu pružiti predloge koji će vam pomoći da počnete sa svojim upitima, takođe možete postavljati svoja pitanja bez korišćenja predloga. Na primer, možete pitati Gemini: "Koliko je kompanija potrošila na poslednji marketinški događaj?".

Ove funkcije su dostupne samo korisnicima Gugl Vorkspejsa sa dodatkom Gemini Business ili Enterprise, Gemini Education ili Education Premium dodatkom ili Google One AI Premium pretplatom.

U Gugl Dokumentima, bočni panel Gemini vam može pomoći da pišete i precizirate svoj sadržaj, da sumirate informacije i da vam pomogne da razmišljate o idejama. Takođe možete kreirati sadržaj na osnovu drugih datoteka. U slajdovima, Gemini vam može pomoći da generišete nove slajdove i prilagođene slike, kao i da rezimirate prezentacije.

Panel Gemini vam takođe može pomoći da pratite i organizujete svoje podatke u Tabelama (Google Sheets). Osim toga, možete kreirati tabele, generisati formule i dobiti pomoć u obavljanju određenih zadataka. U Drivu (Google Drive), Gemini panel može da rezimira dokumente i dobije kratke činjenice o projektu.

Kao i kod Gemini panela u Dži-mejlu, moraćete da budete plaćeni Gemini korisnik da biste pristupili funkcijama u Dokumentima, Slajdovima, Tabelama i Drajvu, prenosi TekKranč.

Gugl je najnoviji tehnološki gigant koji dodaje generativne AI funkcije svojim popularnim, svakodnevnim aplikacijama i uslugama. Ranije ove godine, Meta je doveo svoj AI četbot na Instagram i Vacap (WhatsApp), dok je Epl (Apple) nedavno najavio da donosi generativne AI funkcije u svoje aplikacije i usluge, uključujući Siri, poruke, poštu i beleške.

Nedavni trend ubacivanja veštačke inteligencije u svakodnevne proizvode možda neće svi pozdraviti. Iako je bilo uzbuđenja oko Eplovih nadolazećih AI funkcija, došlo je do odbijanja kada je Meta dodala svoj AI četbot za pretragu na Instagramu. Do sada su korisnici koji nisu zainteresovani za generativne AI alate, kao što je ChatGPT, uglavnom mogli da ih izbegavaju.

Ali kako tehnološki giganti nastavljaju da dodaju veštačku inteligenciju u svoje svakodnevne aplikacije i usluge, generativnu veštačku inteligenciju će biti sve teže izbeći.

(Ubrzanje.rs)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari