• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epl navodno radi na uvođenju AI u Vižn Pro

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još uvek se čeka uključivanje veštačke inteligencije u ovaj proizvod

  • 0
Apple Vision pro Foto: Shutterstock/Ringo Chiu
  • Epl Intelidžens je najavljen za iPhone, iPad i Mac ali se veruje da bi mogao da se koristi i u Vižn Pro

  • Glavni izazov je funkcija meštovite stvarnosti 

  • Postoji mogučnost proizvodnje nove linije ErPodova specifično za Vižn Pro

Planovi kompanije Epl (Apple) za veštačku inteligenciju (AI)  prevazilaze prethodno najavljena lansiranja Epl Intelidžensa (Apple Intelligence) na iPhone, iPad i Mac. Prema Marku Gurmanu iz Blumberga, kompanija takođe radi na uvođenju ovih funkcija u svoj Vižn Pro (Vision Pro) hedset.

To ipak nije najiznenađujući potez – ako je Epl Intelidžens (čitav paket funkcija uključujući poboljšani Siri, alate za lekturu i prilagođene emodžije) ključ za Eplovu budućnost, zašto ne bi bio dostupan na svim najnovijim Epl uređajima? Ali pored svega što je impresivno u vezi sa Vižn Pro, on ostaje neobično skup uređaj sa ograničenom publikom (do sada).

Epl Intelidžense neće biti lansiran na Vižn Pro ove godine, kaže Gurman. Eplov glavni izazov ovde je preispitivanje kako će funkcije izgledati u mešovitoj stvarnosti, a ne na MacBook ili iPhone ekranu.

Govoreći o prodaji Vižn Pro, Gurman izveštava da Epl takođe uvodi promene u načinu na koji demonstrira ovaj proizvod u prodavnicama, dodajući mogućnost potencijalnim kupcima da vide svoje lične medije na Vižn Prou, a takođe menja traku za glavu za veću udobnost.

Takođe nove Epl glasine stižu i od analitičara Ming-Či Kuoa, koji kaže da ga njegovo najnovije istraživanje lanca snabdevanja navodi da veruje da kompanija planira masovnu proizvodnju ErPodova (AirPod) sa infracrvenim kamerama do 2026. godine. Ovi novi ErPodovi bi mogli da podrže nova prostorna audio iskustva i kontrole pokreta kada koristi se sa Vižn Pro, prenosi TekKrunč.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari