• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stvaranje videa lako kao pravljenje Pauerpoint prezentacije: Nova aplikacija Gugla, mogu se koristiti šabloni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija predstavila aplikaciju za kreiranje video prezentacija pomoću AI alata Džeminaj (Gemini)

  • 0
Google, Gugl Foto: Tanjug/AP

Američka tehnološka korporacija Gugl (Google) predstavila je novu aplikaciju Vids koja uz pomoć veštačke inteligencije (AI) alata Džeminaj (Gemini) može da za kratko vreme kreira atraktivne video prezentacije.

Kompanija trvdi da će stvaranje video prezentacija ubuduće biti lako kao i kreiranje slajdova u aplikaciji Pauerpoint, koju do danas koriste mnogi predavači i studenti.

Aplikacija Vids može da u okviru platforme Vorkspejs labs (Workspace Labs) kombinuje slajdove, dokumente, video i audio snimke.

Korisnici će moći da kreiraju video ručno koristeći šablone i nakon toga dodaju datoteke iz skladišta video zapisa i fotografija, a Džeminaj može i da samostalno raspoređuje pomenute materijale, prenosi portal Verdž.

Aplikacija Vids nije generator video sadržaja kao Sora kompanije OpenAI, već samo ume da objedini postojeće datoteke u jednu video prezentaciju, navodi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari