• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI ima prvog klijenta pri Vladi SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja je da se na ovaj način unapredi rad agencije i poboljša spoljna saradnja

  • 0
United States Agency for International Development, USAID, openai Foto: Shutterstock

OpenAI je objavio prvog korisnika među federalnim agencijama koji će dobiti ChatGPT Enterprise usluge kompanije, izveštava FedScoop.

Prema informacijama medija od ponedeljka, američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) planira da koristi OpenAI ChatGPT kako bi unapredila operativni rad agencije i poboljšala spoljne saradnje.

Potpredsednica za globalne poslove u kompaniji OpenAI Ana Makanju, izjavila je da veruje da je najbolji način da vladini zvaničnici razumeju napredne modele veštačke inteligencije upravo taj da ih koriste.

"Ovi alati takođe mogu omogućiti vladama da efikasnije služe većem broju ljudi — i već sada, skoro 100.000 korisnika iz vlade na saveznom, državnom i lokalnom nivou koristi potrošačku verziju ChatGPT-a", dodala je Makanju.

USAID traži FedRAMP akreditaciju za umereni nivo sigurnosti za ChatGPT Enterprise, što bi ovlašćivalo generativnu AI platformu da obrađuje federalne informacije sa umerenim nivoom klasifikacije. Kako se aplikacije veštačke inteligencije nastavljaju primenjivati u vladinim agencijama, USAID je postavio AI u središte svojih ključnih inicijativa.

"Veštačka inteligencija nastavlja da se razvija, pa se nadamo da ćemo blisko sarađivati sa saveznim zainteresovanim stranama kako bismo osigurali da FedRAMP proces procene sigurnosnih rizika omogući vladinim korisnicima pristup najnovijim AI alatima kako postanu dostupni," izjavila je Makanju.

ChatGPT Enterprise će biti dostupan preko Microsoft Azure cloud platforme koju federalna vlada trenutno koristi.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari