• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bela čokolada i magični sastojak iz supe: Recept za ovaj sladoled osmislio ChatGPT, da li biste ga probali?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predlog za kombinaciju ukusa dala veštačka inteligencija, a poslastica je već u prodaji

  • 0
sladoled Foto: Shutterstock

Sladoledžije u Milanu okreću se veštačkoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata, oslanjajući se na modernu tehnologiju kako bi dobili nove ukuse zamrznutih slatkih poslastica.

Iako i dalje koriste tradicionalne metode, italijanske sladoledžije se oslanjaju na ChatGPT i druge alate veštačke inteligencije kako bi osmislili nove inovativne recepte, piše The Times, prenosi Zimo.hr.

Đanfranko Sampo (63), vlasnik poslastičarnice Terra u Milanu i jedan od vodećih italijanskih sladoledžija, uneo je u softver ChatGPT recepte i veb stranice proizvođača sladoleda koje ceni, nakon čega mu je veštačka inteligencija ponudila predloge za nove ukuse. Na osnovu tih predloga, Sampo je razvio inovativne ukuse kao što su sladoled od bele čokolade sa karamelizovanim crnim biberom.

"Nikad nisam razmišljao o kombinovanju ovih sastojaka," rekao je Sampo za The Times.

Od tada je dodao AI recepte svom sorbeu i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta sa bademima i kockicama krušaka dinstanih u proseku.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari