• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od milion korisnika plaća upotrebu poslovnih četbotova kompanije OpenAI: Razmatra se podizanje cena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT Plus trenutno košta 20 dolara mesečno

  • 0
ChatGPT Foto: Iryna Imago / Shutterstock.com
  • Više od milion korisnika mesečno plaća koriščenje modela veštačke inteligencije kompanije OpenAI

  • Besplatna verzija ChatGPT ima mnogostruko više korisnika

  • Kompanija radi na dva nova modela veštačke inteligencije

OpenAI je u četvrtak saopštio da ima više od milion korisnika koji plaćaju za njegove poslovne proizvode, uključujući ChatGPT Enterprise, Team i Edu, dok chatbot ove AI kompanije nastavlja da beleži snažnu prihvaćenost zahvaljujući svom naprednom velikom jezičko modelu.

Ova brojka predstavlja porast u odnosu na 600.000 korisnika koliko je imao u aprilu, što ukazuje na to da se napori izvršnog direktora Sema Altmana da preduzeća prihvate ChatGPT za korporativnu upotrebu isplaćuju.

Pored toga, The Information je u četvrtak izvestio da su rukovodioci kompanije razgovarali o skupljim pretplatama za buduće modele, kao što je Stroberi (Strawberry), fokusiran na rezonovanje, i novi vodeći model nazvan Orion.

U ranim internim razgovorima u OpenAI-u, razmatrane su cene pretplate koje idu i do 2.000 dolara mesečno, navodi se u izveštaju, pozivajući se na osobu sa direktnim uvidom u te brojke, piše Rojters.

ChatGPT Plus trenutno košta 20 dolara mesečno. Besplatnu verziju modela koriste stotine miliona korisnika svakog meseca.

OpenAI radi na modelu Stroberi sa ciljem omogućavanja AI modelima za dubinsko istraživanje. Stroberi uključuje specijalizovan način "post-treninga" OpenAI-jevih generativnih AI modela, odnosno prilagođavanje osnovnih modela kako bi se poboljšala njihova specifična učinkovitost nakon što su već "istrenirani" na velikim količinama generalizovanih podataka, navodi se u izveštaju.

Razgovori o ceni dolaze nakon što su mediji izvestili da su Apple i čipovski gigant Nvidia bili u pregovorima da investiraju u OpenAI kao deo nove runde prikupljanja sredstava, koja bi mogla vrednovati kompaniju koja stoji iza ChatGPT-a na više od 100 milijardi dolara.

AI startup iza izuzetno popularne aplikacije ChatGPT prošle nedelje je saopštio da je chatbot dostigao više od 200 miliona aktivnih korisnika nedeljno, što je duplo više u odnosu na broj iz prošle jeseni.

(Ubrzanje.rs)

Video: Na koji će se način veštačka inteligencija razvijati u Srbiji u naredne tri godine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari