• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik TikToka "gasi požar": Incident se okončao otkazom, obaveštene akademske i regulatorne ustanove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije negirali navode o višemilionskoj šteti

  • 0
ByteDance, TikTok Foto: Ascannio / Shutterstock.com
  • Pojedinac optužen za incident ostaje neimenovan za širu javnost

  • Informacija prvo procurila na društvenim mrežama

  • Iz kompanije ističu da su isplivale i neke preuveličane vesti

Vlasnik TikToka, kompanija Bajtdens (ByteDance) otpustila je kaže pripravnika zbog "zlonamernog mešanja" u obuku jednog od svojih modela veštačke inteligencije (AI).

Ali firma je odbacila tvrdnje o obimu štete koju je prouzrokovao neimenovani pojedinac, rekavši da "sadrže neka preterivanja i netačnosti".

Informacije dolaze nakon što se putem društvenih mreža ovog vikenda pročulo o incidentu. Četbot Doubao, nalik na čet Dži-Pi-Ti (Chat GPT), ovog kineskog tehnološkog giganta, najpopularniji je četbot u zemlji.

"Taj pojedinac bio je pripravnik u timu za reklamne tehnologije i nema iskustva sa AI laboratorijom", naveli su u saopštenju.

Iz kompanije su negirali da je ovaj incident uzrokovao štetu od deset miliona dolara, a pored toga što je pripravnik otpušten, iz kompanije kažu da su obavestili univerzitet, kao i regulatorna tela o incidentu, piše BBC.

Bajtdens upravlja nekim od najpopularnijih aplikacija za društvene mreže na svetu, uključujući TikTok i njegov kineski ekvivalent Douyin. Mnogi ga smatraju liderom kada je u pitanju razvoj algoritama zbog toga koliko su njegove aplikacije privlačne korisnicima.

Kao i drugi tehnološki giganti ozbiljno ulaže u razvoj veštačke inteligencije. Tu tehnologiju koristi za pokretanje svog Doubao četbota, kao i mnogih drugih aplikacija, uključujući alat za pretvaranje teksta u video pod nazivom Jimeng.

(Ubrzanje.rs)

Video: Poslovni forum Srbija - Japan: Zajedno možemo da kreiramo rešenja za budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari