• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niška "NeoMedika" počinje proizvodnju u Egiptu: Srpska inovativna tehnologija ušla na strano tržište

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"NeoMedika" će, najavljeno je, preneti svoje know-how u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese

  • 0
  • Proizvodnja će biti u pogodina lokalnog partnera "El Hoda"
  • "El Hoda" i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine
  • Svečano potpisivanje ugovora održano u Kairu

Domaća kompanija "NeoMedika" iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti "In-vitro" dijagnostike, iz Srbije u Egipat.

To je potvrđeno 3. februara u Kairu svečanim potpisivanjem Ugovora o saradnji između kompanija "NeoMedika" i "El Hoda" i državne agencije Egipta UPA (The Egyptian Authority for Unified Procurement and Medical Supply). Na ovaj način, "NeoMedika" i srpska inovativna tehnologija ušle su na velika vrata egipatskog tržišta i zemalja okruženja, rame uz rame sa velikim državama i tehnološkim gigantima, saopštava PKS.

Reagensi će biti proizvedeni pod brendom "NeoMedika" u najmodernijim proizvodnim pogonima lokalnog partnera "El Hoda", dok će UPA osigurati plasman na egipatsko tržište i biti podrška u izvozu u zemlje okruženja. "NeoMedika" će preneti svoje know-how u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese, kako bi garantovala visok kvalitet proizvedenih reagenasa.

"NeoMedika" i njen distributer "El Hoda" i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine, a potpisani ugovor kojim se definiše proizvodnja hematoloških reagenasa potvrda je višegodišnje čvrste saradnje.

Svečanosti u Kairu prisustvovali su visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske, kompanije "El Hoda".

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari