• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljena mobilna aplikacija "Lokalac": Namenjena poljoprivrednim proizvođačima i njihovim kupcima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedni do drugih će lakše doći u direktnoj komunikaciji

  • 0
Sremska Mitrovica, Lokalac Foto: Tanjug/ PRESBIRO POKRAJINSKE VLADE
  • Potpisan protokol o saradnji Agrobiznis inkubatora i kompanije "Lokalac"
  • Ideja je da se malim poljoprivrednim proizvođačima iz Srema omogući plasman domaćih proizvoda putem interneta
  • Aplikacija kupcima nudi da uštede vreme

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović prisustvovali su potpisivanju protokola kojim se uspostavlja saradnja između Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica i firme "Lokalac", koja je kreirala istoimenu aplikaciju s ciljem da poveže poljoprivredne proizvođače sa kupcima.

Protokol su u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici potpisali direktor Agrobiznis inkubatora Radosav Panić i direktor "Lokalca" Siniša Adamović, saopštila je Pokrajinska vlada, prenosi Tanjug.

Namera je da se članovima Agrobiznis inkubatora, malim poljoprivrednim proizvođačima s teritorije Srema, omogući da dodatno unaprede poslovanje planiranjem proizvodnje i plasmanom domaćih proizvoda putem interneta. Ova mobilna aplikacija prodavcima nudi jednostavno predstavljanje proizvoda i aktuelnosti u vezi sa njihovom proizvodnjom, a kupcima mogućnost da do kvalitetnih lokalnih proizvoda dođu uz uštedu vremena.

"Danas smo članovima Agrobiznis inkubatora ponudili još jednu mogućnost da unaprede svoje poslovanje, odnosno da im se olakša prodaja i promocija proizvoda. Koristeći platformu 'Lokalac' proizvođači će moći da u direktnoj komunikaciji sa potrošačima lakše dođu do kupaca, a s druge strane kupci će brže dolaziti do kvalitetnih lokalnih proizvoda", istakao je Ćurčić.

"Platforma 'Lokalac' rešava nekoliko važnih problema. Tu je, pre svega, komunikacija sa klijentima preko jednog kanala, zatim marketing i prodaja, kao i koordinacija isporuke i predaje proizvoda", naglasio je direktor "Lokalca" Siniša Adamović.

Ćurčić i Milovanović održali su i sastanak sa članovima Agrobiznis inkubatora, na kom se razgovaralo o planovima za organizovanje sajma rakije i daljoj saradnji sa Novosadskim noćnim bazarom, a predstavljeni su i ciljevi istraživanja koje se bavi potrošačima i proizvođačima, u realizaciji novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koje treba da ukaže na to šta zajednički može da se uradi kako bi se došlo do novog tržišta i povećao obim proizvodnje.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari