• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lansirano Ubrzanje: Zvanično pokrenut novi portal, čitajte teme za novo doba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve vesti u vezi sa četvrtom industrijskom revolucijom na jednom mestu

  • 0

Danas je zvanično pokrenut portal Ubrzanje.rs, nakon što je predstavljen u Privrednoj komori Srbije.

Reč je o novom projektu upravo PKS-a i portala Telegraf.rs.

"Ovde ćete naći sve najnovije informacije o inovacijama u svetu, inovacijama koje uvode naše kompanije, projektima veštačke inteligencije, digitalnoj transformaciji kompanija…", rekao je predsednik PKS Marko Čadež na predstavljanju.

Dodao je i da je Ubrzanje.rs mesto susreta tradicionalnih kompanija i digitalnih startapova.

Predstavljanje je usledilo na promociji drugog digitalnog projekta PKS. Reč je o novoj usluzi nazvanoj Inovers, napravljenoj sa idejom da uprosti proces inoviranja uz pomoć veštačke inteligencije.

Šta čitati na Ubrzanju?

Na našem portalu moći ćete da čitate o tehnološkim inovacijama, o dostignućima velikih kompanija u razvoju veštačke inteligencije, oblastima u kojima se koristi poput upravljanja klimatskim promenama i istraživanju svemira.

Takođe, moći ćete da čitate o nadmetanju svetskih sila u ovladavanju ovom oblasti, zatim o zakonodavnom uređivanju sajber bezbednosti, uslovima i promenama na tržištu rada, o zabludama i eventualnim rizicima u vezi sa tehnološkim napretkom, povezivanju privrede sa naukom i akademskom zajednicom, ciljevima Srbije na putu transformisanja.

"Rampa" Jutjuba za "dipfejk": Pravila stavljaju veštačku inteligenciju pod kontrolu, ne važe u jednom slučaju, Ova zemlja želi da se uključi u proizvodnju elektronskih uređaja: Profitiraju od napetosti između Kine i SAD, Nakon što se "opekao", Guglov četbot "bojkotuje" predstojeće izbore: Na svako pitanje daje isti odgovor, Za šta sve možete koristiti veštačku inteligenciju u svakodnevnom životu? Ovo je 10 načina na koje može pomoći, Srpski naučnici rade na leku za SMA: U prvoj fazi koriste veštačku inteligenciju, biće testiran na životinjama, neki su od već objavljenih naslova.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari