• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Profesor Volarević iz Kragujevca među najboljima u svetu: Priznanje za istraživanje u oblasti matičnih ćelija

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rangiran za rad u poslednjih pet godina, međutim, istraživanjem se bavi skoro dve decenije

  • 0
  • Ovo je ujedno priznanje za Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu

  • Tim profesora Volareviće poslednjih pet godina fokusiran je na ispitivanje štetnih efekata duvanskog dima i elektronskih cigareta 

  • Istraživanje se odvija uz pomoć mašine koja imitira pušača

Profesor Vladislav Volarević sa Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu rangiran je u 0,05 odsto najboljih naučnika na svetu za naučnoistraživački rad u oblasti matičnih ćelija u poslednjih pet godina.

Prema bazi podataka Scholar GPS, profesor Volarević je treći najbolji naučnik u svetu u oblasti mezenhimskih matičnih ćelija i 22. u oblasti matičnih ćelija.

Rangiranje profesora Volarevića od strane Scholar GPS-a rezultat je naučnih istraživanja u oblasti matičnih ćelija kojima su se on i njegov tim bavili u prethodnom periodu, izveštava RTK.

Iako je rangiran za rad u poslednjih pet godina, profesor Volarević i njegovi saradnici se ovim istraživanjima bave skoro dve decenije.

Matične ćelije kojima se ovaj tim bavi poseduju imonumodularne karakteristike i zbog toga su interesantne za proučavanje.

Rangiranje profesora Volarevića među tri najbolja svetska naučnika ujedno je i priznanje za Fakultet medicinskih nauka i potvrda kvaliteta svega što ova obrazovna ustanova može da pruži.

Istraživački tim profesora Volarevića je poslednjih pet godina fokusiran i na ispitivanje štetnih, odnosno bioloških efekata duvanskog dima i elektronskih cigareta na imunske i ciljne ćelije, a istraživanje se odvija uz pomoć mašine koja imitira pušača.

S obzirom na rezultate rada i posvećnost poslu, nema sumnje da će naučnici iz Kragujevca i ubuduće pomerati granice i biti među najboljima na svetu.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari