• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

TikToker ne izgovara ni reč u video snimcima, a prati ga 162 miliona ljudi: Uskoro će biti milijarder

Vreme čitanja: oko 3 min.

Habi Lejm ima tek 24 godine

  • 3

Habi Lejm (Khaby Lame) će biti milijarder do 2029. godine. To (samo) nije zato što je najpraćenija osoba na TikToku sa 162 miliona pratilaca, već zato što je našao način da privuče pažnju Z generacije.

Toliko je jednostavno, smejaćete se, piše Zambian observer.

U martu 2020. godine, Habi je bio samo još jedan radnik, otpušten iz fabrike u Italiji zbog pandemije korone. Njegova TikTok karijera započela je gejmerskim i plesnim videima. Do danas je postao svetska senzacija.

Najluđe je to što je sve postigao ne izgovorivši nijednu reč. Sve je počelo sa jednostavnim videom u kom je ismevao previše komplikovane "lajf hekove".

@khaby.lame I thought I had seen everything, but this shocked me. 🧽🤲🏾#learnfromkhaby #comedy ♬ original sound - Khabane lame

Sve to dešava se bez skupe opreme, bez scenarija: samo Habi, njegov telefon i lice bez izraza. Ni sam nije znao da je ovo bio početak nečeg ogromnog. U narednim mesecima broj njegovih pratilaca je skočio. U aprilu 2021. godine već je imao 10 miliona pratilaca, a u julu 50 miliona. A danas? - Zapanjujućih 162 miliona.

Ipak, ovaj zvezdani uspon nije bio stvar sreće. Namerno ili ne, ovladao je sa pet ključnih elemenata da privuče pažnju Z generacije.

1) Jednostavnost.

U svetu komplikovanih sadržaja, Habijevi videi su pravo osveženje, sa kojima je lako povezati se. On pronalazi prekomplikovane trikove za navodno olakšavanje svakodnevice i daje očito, lakše rešenje - bez ijedne reči. Neverbalna komunikacija u srži je vrednosti koje zastupa generacija Z.

Ekonomišući i sa pažnjom, Habi daje maksimum humora za minimum vremena. Ne traći ni sekund.

2) Autentičnost

Habi je samo običan mladić koji je reagovao na apsurde sa interneta. Nije pokušavao da bude ono što nije - samo iskreno reaguje na način na koji ga milioni drugih razumeju. Njegova priča o sticanju bogatstva je takođe autentična i mnogi se sa njom identifikuju. Ne samo da je počeo kao radnik fabrike, već i dalje snima u istom ambijentu i nosi kežual garderobu. Poruka je da se ne možeš doveka pretvarati da si neko drugi, jer autentičnost uvek pobeđuje.

3) Doslednost

Habi je ranije postovao nekoliko puta dnevno, čak po tri, četiri videa. Ova učestalost držala ga je vidljivim za TikTok zajednicu. Ali nije stvar samo u kvantitetu. Kvalitet je bio dosledno visok.

@khaby.lame So many people sent me this video , here you go. 🤲🏾🫶🏾#learnfromkhaby #comedy ♬ original sound - Khabane lame

4) Kritika vremena

Pored humora, Habijevi videi suptilna su kritika internet kulture. On se podsmeva savetima sa društvenih mreža. To rezonira sa skepticizmom generacije Z prema onlajn trendovima - ali postoji još dublji sloj: Habijev uspeh dovodi u pitanje ideju da morate govoriti engleski da biste postali viralni. Njegovi videi bez reči postali su način univerzalne komunikacije.

5) Rad na više platformi

Iako je TikTok osnovna platforma za objavljivanje Habijevih videa, on "ne stavlja sva jaja u jednu korpu". Na Instagramu ga prati 80 miliona ljudi, a na Jutjubu ima 10 miliona pretplatnika.

Ali, razumeo je da pregledi ne plaćaju račune, odakle ide i poslednje pravilo igre, iako nevezano sa održavanjem pažnje mladima.

6) Monetizacija

Habi je diverzifikovao svoj prihod kroz sponzorske ugovore sa Xboxom, Netfliksom i Amazonom, partnerstva sa kriptovalutama i kolekcije NFT-ova.

Kada privučete pažnju na svoj sadržaj, počnite da pretvarate pratioce u kupce. Zaključak je da nikada ne potcenjujte "influensere" kao netalentovane ili srećnike. Najbolji (poput Habija) su, ocenjuje ZO, vrhunski psiholozi i marketinški stručnjaci. Njegov uspeh nas uči da ideje ne moraju biti revolucionarne da bi postale viralne. One samo moraju biti vaše.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari