Nonna Handmade - kroz digitalnu transformaciju na strano tržište: Kako je dijaspora "kontaktirala" tradiciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan potez doveo do merljivih rezultata u roku od godinu dana

Foto: Nebojša Babić za Nonna Handmade
  • Nonna Handmade spaja tradicionalno i savremeno

  • Prave odeću, kućni tekstil i suvenire

  • Povećanju prodaje prerhodilo otvaranje web prodavnice

Nonna Handmade bavi se ručnom izradom odeće i kućnog tekstila. Od zaborava čuvaju srpsku tradiciju, još iz perioda 19. veka. U studiju u Beogradu pet primenjenih umetnika zajedno sa inženjerima tekstila i dizajna spajaju staro i moderno.

Iako su imali veb stranicu koja je prikazivala detalje o ekskluzivnim proizvodima, nije nudila ključnu mogućnost - onlajn kupovinu.

U saradnji sa konsultantom CDT-a Nonna Handmade započela je svoju digitalnu transformaciju. To je učinjeno kroz planiranje, dizajniranje, kreiranje i implementaciju novog e-commerce web sajta.

"Ovaj korak je omogućio onlajn kupovinu proizvoda, uz jednostavan i fleksibilan izbor proizvoda (korpa za kupovinu), sigurne i raznovrsne mogućnosti onlajn plaćanja (putem različitih kreditnih kartica) i efikasnu isporuku naručenih proizvoda kroz partnerske saradnje sa renomiranim kompanijama za brzu dostavu", navode iz Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

A ono što je implementacija novog e-commerce web sajta donela nije, kažu, samo proširenje prodaje, već i stvaranje snažnije i održive veze sa kupcima.

Kao rezultat promene najpre se ističe podatak o povećanju ukupnog broja kupaca za 10 odsto u  periodu od godinu dana.

Dodatno, onlajn prodavnica je poslužila i kao most za dosezanje srpske dijaspore.

Ovaj pionirski korak, ocenjuju stručnjaci CDT-a, ne odražava se samo u merljivom rastu prodaje i proširenju tržišta.

"To je postavljanje novog standarda koji može nadahnuti celu industriju".

Ponos Nonna Handmade takođe je ekološka vrednost kolekcija. Ističu da su odeća, kućni tekstil i suveniri pravljeni isključivo od prirodnih materijala, kao što su lan, pamuk, srpsko platno, svila, te da se mogu reciklirati i ponovno upotrebiti.

(Ubrzanje.rs)

Teme