Chat GPT će se učiti iz tekstova poznatog lista: Rad na rešavanju pitanje autorskih prava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz čuvenog lista se oglasili saopštenjem

Foto: Iryna Imago / Shutterstock.com
  • Sklopljena nova američko-britanska saradnja

  • Iz medija poručili da će i dalje biti posvećen "novinarstvu koje stvaraju ljudi"

  • Kompanija Open AI već je sklapala saradnje sa drugim medijima

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI je sklopila ugovor za uglednim britanskim listom Fajnenšel tajms (FT) o licenciranju sadržaja i razvoju AI alata.

Fajnenšel tajms je u saopštenju najavio da će korisnici alata Čet Dži-Pi-Ti (ChatGPT) kompanije Open AI ubuduće videti rezimee, citate i linkove koji vode ka člancima FT.

Open AI će zauzvrat sarađivati sa britanskim listom na razvoju novih proizvoda na bazi veštačke inteligencije, prenosi portal Verdž, navodi Tanjug.

Generalni direktor Grupe Fajnenšel tajms Džon Riding je istakao da će list uprkos saradnji sa Open AI i dalje biti posvećen "novinarstvu koje stvaraju ljudi".

Džon Riding / Foto: David Wimsett / Avalon / Profimedia

Open AI je prethodno sklopio nekoliko sličnih ugovora poslova sa novinskim organizacijama za licenciranje sadržaja za obuku AI modela.

Izdavačka kuća Aksel Špringer, u čijem vlasništvu su Biznis insajder, Politiko i nemački listovi Bild i Velt, potpisala je ranije sporazum na osnovu koga Open AI može da koristi podatke iz članaka pomenutih publikacija.

(Ubrzanje.rs)