• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Paraćinski Transkop digitalizovao magacin, kompanija unapredila poslovanje: Povećali efikasnost za 40 odsto

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Implementirali napredni sistem za upravljanje magacinom uz stručno savetovanje

  • 0
  • Primer koji pokazuje da digitalna transformacija stiže do svakog sektora
  • Transkop prešao dug put od lokalnog prevoznika i distributera građevinskog materijala do statusa ključnog partnera u proizvodnji behaton ploča i niskogradnji
  • Transformacija značila uvođenje desktop i mobilne aplikacije

Transkop iz Paraćina postoji od 1991. godine. U proces digitalne transformacije ušli su uz pomoć savetnika, a promena u poslovanju dovela ih je do merljivih rezultata.

Suočen sa izazovima u pogledu upravljanja zalihama, Transkop je odlučio da implementira napredni sistem za upravljanje magacinom (SUM). Među kvantitativnim pokazateljima uspeha ističe se povećanje efikasnosti skladištenja za 40 odsto. Za ovom brojkom slede i ostale.

Za 60 odsto smanjene su greške u skladištenju i transportu, što je doprinelo i smanjenju troškova ispravljanja grešaka. Pored toga, vreme potrebno za identifikaciju i ispravku nepravilno smeštenih paketa smanjeno je za 50 odsto, takođe zahvaljujući SUM-u.

Sa aspekta produktivnosti, ostvaren je porast od 35 odsto. Ovo je primetno ubrzalo procese u skladištu, minimizujući vreme utrošeno na traženje, ocenjuju stručnjaci Centra za digitalnu transformaciju.

Digitalna transformacija ove kompanije bila je, navode, monumentalni poduhvat s obzirom na to da je to značilo praćenje više id 120.000 jedinica

proizvoda, od proizvodne linije do skladišnog prostora.

Rešenje je uključivalo: desktop aplikaciju za upravljanje proizvodnim nalogom, pakovanjem i etiketiranjem, kao i mobilnu aplikaciju za optimizaciju logističkih operacija.

Desktop aplikacija je digitalizovala proces naručivanja, izrade etiketa sa svim relevantnim podacima i njihovog štampanja, čime su smanjeni rizici od grešaka i unapređeno praćenje proizvoda. Mobilna aplikacija je, sa druge strane, bila ključna za unapređenje logistike.

Podsećaju da su u Transkopu prešli dug put od lokalnog prevoznika, te da je prvi korak ka unapređenju proizvodnje načinjen 2014. godine kada su investirali u najmoderniju automatizovanu proizvodnu liniju za behaton, kao i otvaranje vlastite laboratorije za kontrolu kvaliteta.

Unapređivanjem proizvodnje na ovaj način, primer lidera u proizvodnji behatona, ključnog partnera u niskogradnji, pokazuje da digitalna transformacija ne zaobilazi ni tradicionalne industrije.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari