• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je ERP strategija utrla put uspešnom poslovanju kompanije iz Sombora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Master Line je istaknuta domaća kompanija u industriji metalne galanterije

  • 0
varilac Foto: Pixabay
  • Ova porodična kompanija postoji od 2002. godine
  • Bave se proizvodnjom i trgovinom - za domaće i strano tržište
  • Pre digitalizacije bili oslonjeni na manuelne procese

Preduzeće Master Line iz Sombora prošlo je kroz proces digitalne transformacije, čime je povećana njegova produktivnost, unapređeno izveštavanje, što je omogućilo lakše upravljanje, zatim je povećan obim prodaje u veleprodaji, smanjena je upotreba papirnih dokumenata i formulara u poslovnim procesima i administraciji, a ujedno su smanjene i greške u radu.

Sve to došlo je kao rezultat implementacije ERP (Enterprise Resource Planning) sistema, koji služi kao ključna strategijska alatka za postizanje

maksimalnih poslovnih rezultata, ocenjuju iz Centra za digitalnu transformaciju.

Osnovan 2002. godine, Master Line, porodična kompanija, bavi se trgovinom i proizvodnjom metalnih komponenti i alata. U segmentu trgovine, bave se veleprodajom proizvoda namenjenih profesionalnoj upotrebi u sektoru zavarivanja, sečenja metala, industrijske hemije i zaštitne opreme. Nabavljaju 99 odsto svojih proizvoda iz EU, a prodaje ih na tržištu Srbije.

Proizvodni segment je osnovna delatnost kompanije i obuhvata poluproizvode iz sektora prerade metala i proizvodnje komponenti namenjenih prevoznim sredstvima drumskog, železničkog i vodenog saobraćaja.

U organizaciji proizvodnje, Master Line se oslanja na partnerstvo sa domaćim podizvođačima. Gotovo celokupna proizvodnja plasira se na inostranom tržištu.

Pre digitalne transformacije, ukazala se očigledna potreba za automatizacijom. Među izazovima našli su se još upravljanje podacima i projektima.

ERP sistem je omogućio integraciju, standardizaciju i automatizaciju ključnih poslovnih procesa. A sistem je pažljivo osmišljen da pokrije vitalne oblasti, uključujući: finansije i računovodstvo, distribuciju i upravljanje skladištem, prodaju, marketing i planiranje, proizvodnju i upravljanje projektima, upravljanje ljudskim resursima i kadrovima.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari