• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je veštačka inteligencija korišćena na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka TO Srbije Marija Labović ističe značaj promocija Međunarodne izložbe EXPO

  • 0
Sajam turizma Foto: Telegraf.rs/V.K.
  • Održan 45. sajam turizma u Beogradu
  • Veštačka inteligencija prvi put korišćena na ovakvoj manifestaciji
  • AI i stvaranje uspomena objedinjeni na foto-pultu

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prvi put primenjena veštačka intelegencija u promotivne svrhe Srbije i ocenila da je posećenost sajmu bila izuzetno dobra.

"Imali smo jedan foto-pult na kome su posetioci mogli da se fotografišu, tako što je veštačka inteligencija skenirala njihovo lice i montirala u sklopu fotografija destinacija u Srbiji, tako da su fotografiju mogli da ponesu kao uspomenu i da im to bude podsetnik gde mogu da se odmaraju u Srbiji", rekla je Labović za Tanjug poslednjeg dana na Sajmu turizma u Beogradu.

Labović je podsetila da ono što je svakako takođe novost, a sa čime se počelo prošle godine na Sajmu turizma u Londonu, jeste promocija Međunarodne izložbe EXPO koja će se održati u Beogradu 2027. godine.

Posećenost ovogodišnjeg Sajma je bila izuzetno dobra, rekla je Labović i dodala da je puno posetilaca bilo zainteresovano za Halu 4 u kojoj je Srbija.

Ona je rekla da se kontinuitet rasta dolazaka stranih turista očekuje i ove godine.

"U 2023. godini u Srbiji bilo je više od 4,2 miliona dolazaka turista, od toga više od 50 odsto je bilo inostranih - više od 2,1 milion i to je prvi put da smo imali veći broj inostranih turista nego domaćih", rekla je Labović.

Najviše pažnje na ovogodišnjem sajamu privukle su banjski i planinski centri, gde naši turisti beleže veliki broj boravaka.

Cena pojedinačne karte na sajmu je 500 dinara, grupne za više od osam osoba je 400 dinara.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari