• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Begović o BIO4 kampusu na KBF: "Biće završen do 2027, proširuju se i kapaciteti naučno-tehnoloških parkova"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja posebno je istakla Niš u kome raste broj startapa i inovativnih kompanija

  • 0
Jelena Begović Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović rekla je večeras na Kopaonik biznis forumu da će BIO4 kampus u Beogradu biti završen do 2027. godine, odnosno do početka specijalizovane izložbe EXPO.

Dodaje da će EXPO nesumnjivo uticati na mnoge oblasti u Srbiji, a pre svega na turizam, prenosi Tanjug.

Ministarka ističe da se proširuju kapaciteti Naučno-tehnoloških parkova u Srbiji. Podsetila je da je juče položen kamen temeljac u Kruševcu, kao i da je u Nišu u toku izgradnja drugog Naučno tehnološkog parka.

"U Nišu su postojeći kapaciteti jednostavno napunjeni kompanijama, što znači da raste broj startap kompanija, raste broj inovativnih kompanija. Jednostavno za njihov dalji razvoj država je odlučila da uloži značajna finansijska sredstva kako bi taj park bio proširen na novih 15.000 kvadrata i da bi se dala šansa nekim drugim mladim kompanijama da mogu da dođu do mentorske podrške, finansijske podrške, da se nađu u jednom divnom okruženju koje je motivišuće za rast njihovih kompanija", ocenila je ona.

Zaključila je da na taj način gradovi počinju da jačaju ekonomski i nada se da će takvi centri predstavljati mesta gravitacije i regiona i šireg regiona Evrope i sveta.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari