• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvanično otvaranje Kopaonik biznis foruma: Teme - energetska bezbednost i transformacija, zelena tranzicija...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učesnici će se baviti i pitanjem budućnosti automobilske industrije, a između ostalih, i konkurentnošću malih i srednjih preduzeća

  • 0
Kopaonik biznis forum Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
  • Na 31. Kopaonik biznis forumu ustanovljena nagrada - Zlatna povelja KBF
  • Prvi dobitnik vlasnik MK grupe Miodrag Kostić
  • Među učesnicima i dvojica specijalnih gostiju iz inostranstva

Kopaonik biznis forum (KBF), 31. po redu, danas će zvanično biti otvoren. Očekuje se da do 6. marta okupi više od 1.500 učesnika, a do srede će biti održano 35 panela, tri posebne sesije i četiri specijalna događaja.

Učesnicima će se obratiti predsednik Saveza ekonomista Srbije, koji je organizator KBF, Aleksandar Vlahović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Siniša Mali, a za danas je najavljen i dolazak predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, piše Tanjug.

U okviru centralne teme foruma Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti", razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

KBF je sinoć svečano otvoren koktelom dobrodošlice, a predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović najavio je da će od ove godine na tom najvećem regionalnom ekonomskom skupu biti dodeljivana Zlatna povelja KBF, a prva nagrada KBF pripala je vlasniku MK grupe Miodragu Kostiću.

Svečanosti je, među brojnim zvanicama, prisustvovao i ambasador SAD Kristofer Hil, a među učesnicima biće i ministri Dubravka Đedović Handanović, Goran Vesić, Mihailo Jovanović, Darija Kisić, Slavica Đukić Dejanović, Jelena Begović, Slobodan Cvetković, Jelena Tanasković.

Specijalni gost KBF biće profesor Džefri Saks, direktor Centra za održivi razvoj Univerziteta Kolumbija, koji će se učesnicima skupa iz Njujorka obratiti onlajn.

Pored Saksa, među specijalnim gostima je i Ivail Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Na forumu će kao gost govoriti i biznismen Miroslav Mišković.

Posebna pažnja biće usmerena na izglede za proširenje Evropske unije, kao i na budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju, održivu poljoprivredu i sport.

U nedelju je održano šest panela, na kojima se govorilo o ekonomskim perspektivama zapadnog Balkana, makroekonomskim trendovima, KBF indeksu korporativne reputacije, kreativnoj industriji kao mostu ka uspehu, ovladavanju globalnom prodajom i ESG standarima - novom poglavlju poslovnog razvoja, a učesnici su bili zvaničnici MMF-a, Svetske banke, EBRD-a i SES-a.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari