• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren konkurs "Uhvati ideju": Poziv učenicama starijih razreda OŠ da primene nove tehnologije, rok 10. april

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji radovi biće proglašeni 25. aprila na Dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija

  • 0
ITU logo Uhvati ideju Foto: poslovnezene.org.rs
  • Jedan tim može prijaviti samo jedan video rad, ali jedna škola može imati više timova

  • Za pobednice obezbeđene nagrade

  • Ideja projekta je da podstakne decu da primenjuju nove tehnologije

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija otvoren je konkurs za devojčice sedmog i osmog razreda u izradi video radova pod nazivom "Uhvati ideju" do 10. aprila, saopštilo je danas Udruženje poslovnih žena Srbije.

Teme ovogodišnjeg konkursa su: "Devojčice, lideri promena", "Moj život u virtuelnoj stvarnosti", "Robot - moj najbolji drug" i "Pobedimo zagađenje - dišimo punim plućima", a cilj je podsticanje kreativnost i preduzetničkog razmišljanje kod devojčica, korišćenjem digitalnih alata, prenosi Tanjug.

Udruženje poslovnih žena Srbije organizovaće tom prilikom i posetu devojčica kompanijama i susret sa uspešnim poslovnim ženama, koje im mogu poslužiti kao uzor, motivišući ih da hrabrije razmišljaju o izboru buduće profesije.

Ideja projekta je da podstakne decu da primenjuju nove tehnologije koje svakodnevno u velikoj meri upotrebljavaju, kako bi se uključila u savremene tokove na njima koristan način, stekla dodatna znanja i veštine iz ove oblasti, iskazala kreativnost, a sve u cilju da se pri izboru srednje škole i budućeg zanimanja zainteresuju za oblast informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i preduzetništvo, navodi se u saopštenju.

Najbolji radovi biće proglašeni 25. aprila na Dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) na veb sajtu i društvenim mrežama Udruženja poslovnih žena Srbije.

Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru ustanovljen je na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu.

Udruženje poslovnih žena Srbije ovaj dan obeležava četrnaestu godinu zaredom.

Kako su naveli na sajtu, pravo na učešće imaju učenice 7. i 8. razreda osnovnih škola organizovane u timove, a svaki tim čine do tri devojčice. Jedan tim može prijaviti samo jedan video rad, a jedna škola može imati više timova. Video rad ne sme biti duži od 90 sekundi, a za pobednice obezbeđene su vredne nagrade.

Formular za prijavu možete naći na OVOM linku.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari