• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft i Amazon od sutra obustavljaju pristup klaud proizvodima u Rusiji: Evo šta to znači

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft se oglasio pismom

  • 0
Microsoft, Rusija Foto-kolaž: Shutterstock
  • Pismo Majkrosofta objavljeno na društvenim mrežama, na privatnom kanalu

  • Oglasili se iz ruske kompanije sa upozorenjem za korisnike

  • Softlajn grupa na tržištu je već 30 godina

Visokotehnološke kompanije Majkrosoft i Amazon suspendovaće pristup svojim klaud proizvodima za korisnike u Rusiji od 20. marta, saopštila je ruska kompanija Softlajn.

Softlajn napominje da je ove informacije primio od Majkrosofta i Amazona i dodaje da to znači da ruske kompanije od 20. marta neće biti u mogućnosti da koriste ove proizvode, kao ni da pristupe podacima koji se u njima nalaze, preneo je TASS.

Potpredsednica za investicije Softlajna Elena Volotovskaja takođe je objavila pismo Majkrosofta na svom privatnom Telegram kanalu, tako da nije dostupna za opštu javnost.

Kako je upozorila ruska kompanija, prenosi Tanjug, zbog pomenutog onemogućavanja pristupa moguća su funkcionalna ograničenja u radu klaud proizvoda i usluga Majkrosofta, Amazona i Gugla.

Softlajn grupa prisutna je na tržištu informacionih tehnologija već 30 godina, a zastupljena je širom Rusije.

Klaud proizvodi obično obuhvataju usluge i resurse koje kompanije pružaju putem svojih klaud računarskih platformi. To može uključiti skladištenje, bazu podataka, alate za razvoj softvera i razne druge usluge kojima se pristupa i koje se koriste preko interneta.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari