• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sora do kraja godine dostupna široj javnosti: Može da zameni animatora, korsna za pravljenje filma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Open AI najavljuje da će novi model veštačke inteligencije koji generiše video, biti dostupan za širu zajednicu

  • 0
Open AI Sora Foto: Tanjug/AP
  • Sora kreira kratke snimke na osnovu unetog teksta
  • Korisnici treba da napišu "scenario" i puste Soru da radi
  • Maksimalna dužina snimaka je za sada jedan minut

Novi model generativne veštačke inteligencije Sora koji ume da kreira kratke video snimke na osnovu unetog teksta će do kraja 2024. biti dostupan široj javnosti, izjavila je tehnička direktorka (CTO) kompanije Open AI Mira Murati u intervjuu za Volstrit džornal (WSJ).

Murati je najavila da bi Sora mogla da bude dostupna široj javnosti "već u narednim mesecima, a sasvim sigurno do kraja godine", piše Tanjug.

U ovom trenutku je pomenuti AI alat dostupan samo ograničenom broju ljudi.

"Sora je u stanju da generiše složene scene sa više likova, specifičnim tipovima pokreta i tačnim detaljima subjekta i pozadine. Model razume ne samo šta je korisnik tražio, već shvata i kako stvari postoje u fizičkom svetu", navodi se na veb stranici Open AI.

Princip je sasvim jednostavan za korisnike, koji samo treba da napišu "scenario" (takozvani "prompt") i puste Soru da radi, tako da tehnologija može i da zameni neke manje kvalitetne animatore, ali i da pomogne prilikom snimanja filma.

Maksimalna dužina video snimaka koji su Full HD rezoluciji je za sada jedan minut.

Kompanija na svom sajtu objavila neke AI video snimke modela Sora koji predstavljaju zasneženi Tokio, trku mamuta, elegantnu ženu koja korača noćnim ulicama glavnog grada Japana ili kosmonaute u svemiru.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari