• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto Epl želi tuđi model veštačke inteligencije na ajfonu? Propali pregovori sa Open AI, u toku sa Guglom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadmetanje u razvoju veštačke inteligencije nemilosrdno istiskuje konkurenciju

  • 0
iPhone bezbednost iPhone mobilni Foto: Creativan / Shutterstock.com
  • Epl započeo pregovore sa Guglom o ugrađivanju Džeminija u ajfon uređaje

  • Strani mediji ocenjuju da je Epl pod velikim pristiskom da uhvati korak s konkurentima

  • Očekuju svoje proizvode na bazi veštačke inteligencije kasnije ove godine

Američki tehnološki div Epl (Apple) želi da ugradi Guglov (Google) model veštačke inteligencije (AI) Džemini u svoje ajfon uređaje, a dve kompanije aktivno pregovaraju o licenciranju AI modela Džemini.

Kompanije razgovaraju i o sporazumu, prenosi Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore i ocenjuje da bi sporazum "uzdrmao industriju veštačke inteligencije".

Pored toga, prenosi Tanjug, Epl je vodio pregovore i sa kalifornijskom kompanijom Open AI o potencijalnoj upotrebi modela Dži-Pi-Ti (GPT).

Kako prenosi portal Teh kranč, Epl je pod velikim pritiskom da uhvati korak sa konkurentima u oblasti razvoja veštačke inteligencije kao što su Open AI, Majkrosoft, Antropik ili Gugl.

Izvršni direktor Epla Tim Kuk je u februaru je rekao da će kompanija predstaviti proizvode na bazi AI "kasnije ove godine".

Epl je prošle godine razvijao više alata koje pokreće generativna veštačka inteligencija, ali pregovori sa trećom stranom dokazuju da kompanija iz Kupertina nije dovoljno napredovala u razvoju AI, zaključuje Teh kranč.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari