• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tesla najavljuje poskupljenje modela "Ipsilon" i u Evropi: Zna se i za koliko

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka doneta nakon najave o poskupljenju u SAD

  • 1

Kompanija Tesla najavila je da će od 22. marta povećati cenu za svoja električna vozila model Ipsilon u mnogim evropskim zemaljama za približno 2.000 evra ili ekvivalentno u lokalnim valutama.

Ova odluka kompanije Tesla koja je objavljena na društvenim mrežama usledila je nakon saopštenja koje je kompanija prethodno izdala navodeći da će od 1. aprila u SAD povećati cene za sve modele Ipsilon za 1.000 dolara, prenosi Rojters.

"Ovo je suštinski trenutak proizvodnje: fabrikama je potrebna kontinuirana proizvodnja radi efikasnosti, ali potražnja potrošača je sezonska", izjavio je izvršni direktor Tesle Ilon Mask u februaru ove godine.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    22. mart 2024. | 10:18

    Što više čitam o tim električnim automobilima, sve im manje verujem. Skoro sam čitala nešto na blogu MMS auta, i definitivno mislim da su hibridi bolja opcija. A o cenama i da ne govorimo. Kao, trebalo bi da do neke 2030. godine svi pređemo na tako nešto, a od čega, od kojih para? Biće sve više pešaka na ulici, ali nije ni to loše. Em nećemo zagađivati vazduh, em ćemo biti zdraviji.