• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promena za ajfon: Saradnja američkog Epla i kineskog Baidua u oblasti veštačke inteligencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor Epla najavio predstavljanje novog modela ajfona - u Kini

  • 0
iPhone, telefon, aplikacije, Facebook, Messenger Foto: Tanjug/AP
  • Epl sklopio saradnju sa kineskom tehnološkom kompanijom kako bi obezbedio tehnologiju na bazi veštačke inteligencije za svoje proizvode

  • Među proizvodima koji će na ovaj način biti opremljeni istaknut je ajfon 16

  • Akcije kompanije Baidu već skočile na berzi

Američka kompanija Epl (Apple) je odabrala kinesku tehnološku firmu Baidu da obezbedi tehnologiju veštačke inteligencije (AI) za ajfon 16 i druge Eplove proizvode.

Epl je nakon razgovora sa kineskim kompanijama odlučila da će koristiti AI sistem firme Baidu ERNIE Bot za ajfon 16, kao i za operativne sisteme macOs i iOS u Kini, prenosi Saut čajna morning post pozivajući se na pisanje kineskih medija, navodi Tanjug.

Baidu je odbio da komenariše ovu vest, ali cena akcija kompanije su danas ujutru porasle za čak šest odsto na berzi u Hongkonškoj berzi.

Izvršni direktor Epla Tim Kuk je tokom posete Šangaju rekao da će kompanija predstaviti najnoviji uređaj Epl vižn pro (Apple Vision Pro) u Kini do kraja 2024.

On je otvorio novu prodavnicu Epla u Šangaju i sastao se sa ključnim kineskim dobavljačima kako bi naglasio posvečenost kineskom tržištu, dodaje Saut čajna morning post.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari