• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konkurs za stipendiranje "super devojčica" u Informaciono-komunikacionim tehnologijama otvoren do 15. aprila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Namenjen je devojčicama koje žive na teritoriji Srbije starosti između 11 i 14 godina

  • 0
Dete, deca, devojcica, kompijuter, kompjuter, laptop, lap top, internet, računar, facebook, fejsbuk Foto: Profimedia/Alamy

Alternativni centar za devojke je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, otvorio konkurs za stipendiranje Super devojčica u IKT, za pet jednokratih stipendija u iznosu od 25.000 dinara, koji će biti otvoren do 15. aprila.

Namenjen je devojčicama koje žive na teritoriji Srbije starosti između 11 i 14 godina, koje su zainteresovane su za IKT ili se već time bave, saopštio je Alternativni centar za devojke, prenosi Tanjug.

O stipendijama će odlučivati komisija sastavljena od mladih naučnica, web dizajnerki, programerki i aktivistkinja, a kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće pozvane na online intervju najkasnije do 22. aprila.

Informacije o dobitnicama biće objavljene na društvenim mrežama Alternativnog centra za devojke na Međunarodni dan devojčica u IKT 25. aprila.

Prijavni formular nalazi se na linku: https://forms.gle/5TTkbRnYfLRbvids5 .

U saopštenju se navodi da je Međunarodni dan devojčica u IKT ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija, a obeležava se od 2001. godine.

Obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u IKT trebalo bi da podstakne i ohrabri devojčice da prilikom odabira budućih profesija, ali i hobija ne podležu stereotipima i biraju zanimanja iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija.

Devojčice se osnažuju da se rukovode sopstvenim talentima i željama, uprkos očekivanjima često nepodržavajuće i patrijahalne sredine, zaključuje se u saopštenju.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari