Vreme čitanja: oko 1 min.
Roboti počeli da prave čvarke na Balkanu: Štef, Dragec i Božo rade osam sati, bez pauze
Vreme čitanja: oko 1 min.
Njihovim radom zadovoljni su vlasnici, ali i radnici

Umesto da čvarke osam sati mešaju ljudi, sada to rade tri robota: Štef, Dragec i Božo. Fabrika čvarak u Orosavlju nabavila je ova tri "neobična radnika", koji neprestano mešaju svinjske bombonice bez pauze. A njihovim radom zadovoljni su kako vlasnici, tako i radnici te nezadovoljstva što posao dele sa robotima - nema.
"Definitivno nam je od velike pomoći, ne moramo svih osam sati da mešamo kao što smo pre. Imamo više vremena između", rekla je za RTL Natalija Siplošek, radnica u fabrici čvaraka.
"Bilo je teško mešati jer se najveći deo posla obavlja ručno. To je težina od 30 kilograma kada uronite kutlaču u kazan", dodala je.
Robotizovan proces, ali tradicionalna receptura
I pored robotizacije, recept je i dalje dobar, stari i tradicionalni. Za pripremu ovih čvaraka koristi se čvrsta slanina sa svinjskih leđa, uz mleko, luk i začine.
A evo kako sve to izgleda:
(Ubrzanje.rs)
Video: "Ako ne vodimo računa, ovakav scenario može da se desi čak i brže": O mračnom predviđanju Nobelovca
Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.