• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva nova servisa za privredu, zasnovana na veštačkoj inteligenciji: Čadež otkriva koja će im biti namena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Privredne komore Srbije najavio uvođenje servisa zasnovanih na veštačkoj inteligenciji

  • 0
  • Predsednik PKS na Adrija samitu govorio o unapređenju privrede u Srbiji
  • Dva nova servisa rezultat su saradnje sa strateškim partnerom Majkrosoftom

  • Ranije lansirana dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju "Bizčet" i "Inovers" platforma

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom (Microsoft) radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji – Meeting Prep AI, "digitalnog agenta" za pripremu sastanaka, i Data Dialogue AI, digitalnog asistenta "zaduženog" za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež  na Adrija samitu.

"Digitalni agent olakšaće pripremu sastanaka i pribaviti sve važne informacije počev od osobe sa kojom se sastajete do mogućnosti saradnje i partnerstva sa datom kompanijom ili institucijom. Data Dialogue AI omogućiće da veoma opsežne podatke čitate na vrlo jednostavan način, razgovarajući sa digitalnim asistentom i tako steknete uvid i analizirate sve elemente važne u poslovanju. To su alati na kojima radimo i koji su napravljeni da kompanijama olakšaju svakodnevno poslovanje i učine ih produktivnijim i efikasnijim", objasnio je Čadež, stoji na sajtu PKS.

Čadež je na Adrija samitu učestvovo sa predstavnicima Majkrosofta na panelu o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije u biznisu i istakao da je ovaj događaj odlična platforma za razmenu ideja o budućnosti poslovanja i alatima koji će se koristiti u generisanju novih poslova.

"Na panelu sa našim strateškim partnerom Majkrosoftom razgovarli smo o tome kako koristiti najnovije tehnologije, spuštajući ih na nivo svakodnevne upotrebe u kompanijama. To je upravo i osnovni zadatak Privredne komore Srbije, da kroz naš Centar za digitalnu transformaciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaju poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenciju i najnovije tehnologije za svakodnevni posao", poručio je Čadež i podsetio da je PKS već lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju Bizčet i Inovers platformu.

Na marginama Adrija medija samita u Savudriji Čadež se sastao sa predstavnicima Energo group, investicionog fonda Fil Rouge Capital, koji planira širenje u Srbiji, zatim sa menadžmentom kompanija Stealth Legal AI Startup koja posluje u okviru Silikonske doline, BASF.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari