• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Indonezija dobija internet: Satelistska usluga pokrenuta iz turističke meke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz vlade poručuju da su usredsređeni na to da obezbede ineternet usluge u nerazvijenim regionima

  • 0
bali Bali, Indonezija. Foto: Pixabay.com
  • Indonezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji u kojoj će funkcionisati Starlink

  • U njoj živi više od 270 miliona stanovnika, u tri različite vremenske zone

  • Kompanija Starlink dominira u sferi satelitskog interneta

Američki milijarder Ilon Mask i indonežanski ministar zdravlja Budi Gunadi Sadikin pokrenuli su na Baliju internet usluge Starlink kompnije SpejsEks za indonežanski nacionalni zdravstveni sektor.

Cilj projekta je da se poboljša pristup internetu za žitelje udaljenih delova Indonezije, u kojoj živi više od 270 miliona stanovnika, u tri različite vremenske zone.

"Veoma sam uzbuđen što možemo da uspostavimo povezanost sa udaljenim mestima. Kada imate pristup internetu možete da naučite bilo šta", rekao je Mask u nedelju, prenosi Rojters.

Ilon Mask, Indonezija Foto: Tanjug/AP

Indonežanski ministar komunikacija Budi Ari Setiadi, koji je takođe prisustvovao pokretanju Starlinka na Baliju, rekao je da je Starlink sada dostupan komercijalno i potvrdio da je indonežanska vlada usredsređena da najpre obezbedi ineternet usluge u nerazvijenim regionima.

Predviđeno je da se Mask danas sastane sa predsednikom Indonezije Jokom Vidodom i da se obrati učesnicima Svetskog foruma o vodama koji se održava u toj ostrvskoj državi, prenosi Tanjug.

Kompanija Starlink, koja poseduje oko 60 odsto od ukupno oko 7.500 satelita koji kruže oko Zemlje, dominira u sferi satelitskog interneta, a Indonezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji u kojoj će funkcionisati Starlink.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari