• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aplikacija "Help Hendikep" na dohvat ruke: U petak predstavljanje u Privrednoj komori Srbije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aplikacija "Help Hendikep" će imati mnoge benefite za svoje korisnike

  • 0
Gradski autobus, invalid, čovek u kolicima, kolica Foto: Shutterstock
  • Osim društveno odgovornog angažmana, aplikacija omogućuje kompanijama promociju poslovanja i nove kontakte

  • Pomoću aplikacije unapređuje se svakodnevna mobilnost osoba sa invaliditetom

  • Na predstalvljanju aplikacije govoriće direktor Centra za digitalnu transformaciju PKS Predrag Nikolić

Besplatna aplikacija "Help Hendikep", koja unapređuje svakodnevnu mobilnost osoba sa invaliditetom i njihovu uključenost u društvene aktivnosti biće predstavljena u petak, 24. maja u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Pored osoba sa invaliditetom, aplikacija koja je razvijena u saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju PKS, namenjena je i kompanijama u Srbiji, lokalnim institucijama i udruženjima, saopštila je PKS, prenosi Tanjug.

Aplikacija pruža jedinstvenu bazu pristupačnih lokacija, obezbeđujući brži i lakši pristup relevantnim informacijama o lokacijama prilagođenim osobama sa invaliditetom, saopštila je PKS.

"Time unapređuje svakodnevnu mobilnost osoba sa invaliditetom i njihovu uključenost u društvene aktivnosti", ističe se u saopštenju.

Poret toga, aplikacija kompanijama, osim društveno odgovornog angažmana, omogućuje promociju poslovanja i nove kontakte.

"Unosom na mapu lokacija svojih firmi koje obezbeđuju pristupačnost za osobe sa invaliditetom korisnici će, u samo nekoliko klikova, biti u prilici da dobiju informacije o poslovnim objektima i uslugama kompanija", navodi se u saopštenju.

Na predstalvljanju aplikacije govoriće direktor Centra za digitalnu transformaciju PKS Predrag Nikolić, zaštitnik građana Zoran Pašalić, autor aplikacije Miloš Resanović, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) Georgi Genov i rukovodilac grupe za razvoj i podršku pravnih procesa u NIS-u Zvonko Nikolić.

(Ubrzanje.rs)

Video: Revolucija je sada, ako kasnite...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari