• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Intel predstavio nove čipove, demantovali Nvidiu: "Nasuprot onom što Jensen kaže, Murov zakon je živ i zdrav"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor Intela reagovao na ocenu izvršnog direktora firme Nvidia

  • 0
Komponente , čipovi, štampane ploče, kablovi Ilustracija / Foto: Shutterstock

Izvršni direktor kompanije Intel Pet Gelsinger predstavio je na konferenciji Kompjuteks (Computex) u Tajpeju nove AI čipove (zasnovane na veštačkoj inteligenciji) i demantovao ranije tvrdnje prvog čoveka firme Nvidia Jensena Huanga da tradicionalni proizvođači čipova gube dah u eri veštačke inteligencije.

On je tokom izlaganja predstavio novu seriju Zion čipova Xeon 6 koja imaju efikasnija jezgra i time prema tvrdnjama kompanije mogu da obave neophodne zadatke brže i efikasnije od konukurentskih proizvoda firmi AMD (Advanced Micro Devices) i Nvidia.

Kako je naveo, Intel će ponuditi svoje AI čipove Gaudi kompanijama, kao što je Del ili Inventek po povoljnijoj ceni od konkurenata, uz isti ili bolji kvalitet performansi.

Gelsinger je naglasio da će Intel imati vodeću ulogu u širenju veštačke inteligencije u svetu, prenosi Blumberg.

"Za razliku od onog u šta Jensen želi da verujete, Murov zakon je živ i zdrav", istakao je čelnik Intela, prenosi dalje Tanjug.

Murov zakon, nazvan po jednom od osnivača Intela Gordonu Muru, tvrdi da se računarska snaga konstantno udvostručuje na svakih 18 do 24 meseci.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari