• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta ide na sud zbog lažnih oglasa na Fejsbuku: Tužio ih biznismen iz Australije, tvrdi da je izgubio milione

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je druga najbogatija osoba u toj zemlji

  • 0
Andrew Forrest Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia
  • Posredi je lažno oglašavanje

  • Meta je, tvrdi Forest, zaradila od reklama na kojima Forest promoviše lažne kriptovalute

  • Dodaje i da se pojavilo više od 1.000 spornih oglasa

Američki sud odbio je zahtev platforme Meta da odbaci tužbu milijardera, australijskog rudarskog magnata Endrua Foresta, zbog oglasa na Fejsbuku prema kojima on promoviše lažne kriptovalute i druge lažne investicije.

Američki okružni sudija u kalifornijskom San Hozeu objavio je da druga najbogatija osoba Australije može da proba da dokaže da je Meta nemarno dozvolila spomenute reklame i time prekršila obavezu da funkcioniše na komercijalno ispravan način, preneo je Rojters.

Forest takođe može da pokuša da dokaže da je njegovo ime i lik prisvojila Meta, a ne samo prevaranti koji stoje iza lažnih oglasa, prenosi Tanjug.

On tvrdi da je Meta profitirala više od reklama u kojima je uključena i njegova ličnost, nego što bi dobila da nije bilo tako.

Milijarder je rekao da se više od 1.000 spornih oglasa pojavilo na Fejsbuku u Australiji, između aprila i novembra 2023. godine, što je dovelo do miliona dolara gubitka za one koje su njima pogođeni.

Advokati Mete odbili su danas da komentarišu te navode.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari