• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednja reč tehnologije stigla u Indiju: Gigant se ovim potezom maksimalno prilagodio korisnicima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tiho se pojavio na tražištu još četiri zemlje

  • 0
Mobilni telefoni Indija Foto: Shutterstock

Gugl (Google) je objavio svoju posebnu mobilnu aplikaciju Džemini (Gemini), zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, u Indiji — više od četiri meseca nakon njenog debija u SAD — koja je pored engleskog jezika podržana na još devet indijskih.

Ovo omogućava korisnicima u zemlji da kucaju ili razgovaraju na bilo kom od podržanih jezika kako bi dobili AI asistenciju, saopštila je kompanija u utorak.

Pored lansiranja u Indiji, Gugl je tiho objavio mobilnu aplikaciju Džemini u Turskoj, Bangladešu, Pakistanu i Šri Lanki.

Korisnici Androida u odgovarajućim zemljama mogu preuzeti aplikaciju Džemini putem Play Store-a. Takođe mogu postaviti Džemini kao podrazumevanog AI asistenta u aplikaciji Google Assistant. U narednih nekoliko nedelja, korisnici iPhone-a u Indiji će takođe moći da pristupe Džeminiju putem Gugl aplikacije.

Mobilni telefoni Indija Foto: Shutterstock

Na svojoj I/O developerskoj konferenciji u maju, Gugl je predstavio neka proširenja svog Džemini AI asistenta u aplikacijama kao što su Gmail, Google Messages i YouTube, kao i duboku integraciju unutar Android operativnog sistema. Neka od tih iskustava će biti dostupna na podržanim uređajima tokom narednih meseci. Međutim, Gugl je saopštio da uvodi Džemini u Google Messages na engleskom jeziku za korisnike u Indiji.

Prvi put predstavljen u SAD-u u februaru, mobilna aplikacija Džemini je lansirana na evropskim tržištima kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Švedska i Velika Britanija. U aprilu, aplikacija je dobila podršku za jezike uključujući japanski, korejski, španski i portugalski kako bi dosegnula više korisnika.

(Ubrzanje.rs)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari