• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU optužila Epl da je prekršio nova pravila o digitalnoj konkurenciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Komisija je navela da pravila kompanije Apple za App Store "sprečavaju programere aplikacija da slobodno usmeravaju potrošače ka alternativnim kanalima"

  • 0
Apple Foto: Shutterstock/VTT Studio

Regulatorni organi Evropske unije optužili su danas kompaniju Epl da je prekršila nova pravila o digitalnoj konkurenciji sprečavajući programere softvera u App Store-u da usmeravaju korisnike na druga mesta.

Evropska komisija je saopštila da je, prema preliminarnim nalazima njene istrage, proizvođač iPhone-a prekršio Zakon o digitalnim tržištima EU, prenosi AP.

Pravilnik, takođe poznat kao DMA, sveobuhvatan je skup propisa koji imaju za cilj da spreče tehnološke gigante da zarobe digitalna tržišta.

Komisija je navela da pravila kompanije Apple za App Store "sprečavaju programere aplikacija da slobodno usmeravaju potrošače ka alternativnim kanalima".

Apple Inc. je naveo da je u proteklih nekoliko meseci "napravio brojne promene kako bi se uskladio sa DMA, što je bio odgovor na povratne informacije od programera i Evropske komisije.

"Uvereni smo da je naš plan u skladu sa zakonom", saopštila je kompanija.

(Ubrzanje.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari