• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samovezujuće patike, koje je nosio i Luka Dončić, ostaju bez funkcije: Koštale 350 dolara, sad usledio obrt

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brend je najavio da će aplikacija biti izbrisana sa Google Play-a

  • 0
Luka Dončić Foto: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

Uprkos trajnoj popularnosti trilogije "Povratak u budućnost" koja je inspirisala tehnologiju samovezujućih patika kao što su HyperAdapt 1.0 i Air Mags, Nike je najavio da "više neće stvarati nove verzije Adapt patika".

Aplikacija Adapt BB koja se koristi za kontrolu treće verzije Najkovih samovezujućih patika od 350 dolara nestaće iz Google Play i iPhone App Store-a sledećeg meseca.

Bez aplikacije, vlasnici mogu koristiti fizičke dugmiće na patikama da ih uključe i isključe, provere stanje baterije, zategnu ili otpuste pertle, i sačuvaju jedan predložak, ali neće moći da podešavaju osvetljenje patika.

Samovezujuće pertle na Nike Adapt BB košarkaškim patikama, koje su nosili sportisti poput Jaysona Tatuma i Luke Dončića, mogu se podešavati pomoću dugmića na patikama ili preko Bluetooth-a. Aplikacija je takođe omogućavala korisnicima da podešavaju tri prethodno definisana zatezanja i menjaju boju LED svetala na patikama — funkcije koje će nastaviti da funkcionišu za korisnike Adapt BB patika koji već imaju aplikaciju instaliranu na svojim telefonima prenosi The Verge.

Međutim, nakon 6. avgusta, Nike upozorava korisnike da "neće moći da prebace aplikaciju na novi uređaj, i da budući iOS update-i mogu ograničiti ili okončati funkcionalnost, ili potpuno ukloniti aplikaciju sa vašeg uređaja."

Odluka Nike-a da povuče aplikaciju je još jedan podsetnik na izazove dizajniranja pametne odeće. Većina potrošača može biti naviknuta na ideju o nadogradnji pametnog telefona svakih nekoliko godina, ali elektronski par patika ili pametna jakna mogu ostati u nečijem ormaru decenijama, iako kompanija prestane sa njihovom prodajom.

Nije potpuno iznenađujuće kada kompanija odluči da prestane sa troškovima održavanja i daljeg razvoja aplikacije za proizvod na kojem više ne zarađuje novac, ali to ne umanjuje gubitak funkcionalnosti na vašim patikama starim pet godina.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari