• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski proizvođač električnih automobila predstavio Neveru: Novi model u samo 9 primeraka, cena za nevericu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Model predstavljen za 15. godišnjicu postojanja kompanije

  • 0

Hrvatski preduzetnik Mate Rimac predstavio je povodom 15 godina od osnivanja svoje kompanije, novi model električnog automobila Nevera koji će biti proizveden u samo devet primeraka i prodavati se po ceni od 2,35 miliona evra.

Novi model će spolja imati mat nijansu bakra i posebne oznake povodom godišnjice firme Rimac Automobili koja je osnovana 2009. godine.

Prvi od devet eksluzivnih automobila će imati svoju premijeru na britanskom Festivalu brzine u gradu Gudvud, prenosi portal Poslovni.

"Iskreno govoreći, kada sam počeo da čeprkam po svom prvom autu u garaži, nisam mogao ni da sanjam da ćemo 15 godina kasnije biti tu gde jesmo. U prvim godinama smo zaista mislili da fabrika neće uspeti, pa se činilo da vredi proslaviti njenih 15 godina", izjavio je Rimac, dalje navodi Tanjug.

Prema njegovim rečima, svi uspesi firme Rimac Automobili su postignuti u zemlji u kojoj bi ovi planovi "zvučali kao naučna fantastika" u 2009.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari