• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epl u drugom kvartalu 2024. ispao sa liste pet najvećih prodavaca smartfona u Kini

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koje su ga kompanije zamenile

  • 0
Apple, Epl, logo, znag Foto: Tanjug/AP
  • Prvoplasirana na kineskom tržištu je kineska kompanija Vivo, druga Opo, treća Honor

  • Na listi prvih pet - u ovom delu planete nešto poznatije kineske kompanije - Huavej i Šaomi

  • Prvi kvartal u istoriji u kom su kineske kompanije na svakoj od prvih pet pozicija

Američka tehnološka kompanija Epl je u drugom kvartalu 2024. ispala sa liste pet najvećih prodavaca pametnih telefona u Kini, a njen tržišni udeo u ovoj zemlji se smanjio na 14 odsto.

Epl je u drugom kvartalu 2024. isporučio 9,7 miliona pametnih telefona u Kini i time zauzeo šesto mesto po prodaji, jer "gubi dah" zbog rasta uspešnih lokalnih tehnoloških kompanija, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Prema najnovijem istraživanju kompanije Kanalis, tržište pametnih telefona u kontinentalnoj Kini je u drugom kvartalu 2024. poraslo za 10 odsto međugodišnje, pošto je u ovom periodu isporučeno više od 70 miliona pametnih telefona.

Kineska kompanija Vivo je zauzela prvo mesto po prodaji nakon što je u drugom kvartalu 2024. isporučila 13,1 milion telefona i zauzela tržišni udeo od 19 odsto.

Drugoplasirana firma Opo (Oppo) je isporučila 11,7 miliona pametnih telefona, dok je Honor treći sa 10,7 miliona.

Huavej je sa isporukama od 10,6 miliona telefona zauzeo četvrto mesto, iako je njegov rast prodaje blago usporen, dok je Šaomi (Xiaomi) porastao za čak 17 odsto međugodišnje i isporučio 10 miliona pametnih telefona, prenosi Tanjug.

"Ovo je prvi kvartal u istoriji u kome su kineske kompanije zauzele svih pet čelnih pozicija po isporukama pametnih telefona", rekao je analitičar firme Kanalis Lukas Žong.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari