• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos blokiranju korisnici iz Brazila preplavili Iks platformu: Slave Maskovo obilaženje zakona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovni sud Brazila doneo odluku prošlog meseca

  • 0
Brazil, platforma X Foto: Tanjug/AP
  • Oglasili se iz kompanije, da objasne šta se desilo

  • Objašnjenje pridružila i regulatrona tela iz Brazila

  • Veruje se da će ovo biti kratkoročno "pojavljivanje"

Platforma Iks (X) ponovo je postala vidljiva mnogim korisnicima u Brazilu u sredu, kada je ažuriranje zaobišlo "blok", koji je prethodno naredio Vrhovni sud u toj zemlji.

Prethodnog meseca, nakon višemesečnog spora između vlasnika Iksa Ilona Maska i brazilskog sudije Aleksandrea de Moraesa, Vrhovni sud naredio je brazilskim mobilnim i internet provajderima da blokiraju platformu, a korisnici su bili "odsečeni" za nekoliko sati.

Ali stanovnici su preplavili platformu u sredu, pozdravljajući ono što su nazvali Maskovim prkošenjem zakonu.

Iz Iksa su kasnije rekli da je promena mrežnih provajdera rezultirala "nenamernim i privremenim obnavljanjem usluge" za korisnike iz Brazila, piše Rojters.

Tim za globalna pitanja platforme Iks u objavi na društvenim mrežama naveo je da je "prelazak" bio podstaknut gašenjem, jer je to značilo da određena infrastruktura za ostatak Latinske Amerike više nije bila dostupna.

Ipak, pristup platformi u Brazilu verovatno će biti ponovo blokiran uskoro, dodali su.

Asocijacija brazilskih provajdera objasnila je da je ažuriranje Iksa usmerilo neke brazilske korisnike preko usluga u oblaku trećih strana izvan zemlje, omogućavajući im da pristupe platformi čak i bez virtuelne privatne mreže (VPN).

Telekomunikacioni regulator te zemlje radi na tome da obavesti provajdere mreže za isporuku sadržaja i telekomunikacione kompanije da ponovo blokiraju pristup Iks u Brazilu, iako nije jasno koliko će vremena biti potrebno da provajderi ispoštuju naredbu, kaže izvor Rojtersa upoznat sa situacijom.

(Ubrzanje.rs)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari