• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rešenje za one koji ne mogu da pristupe profilu - treba da snimite lice: Zašto nova usluga nije dostupna svima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova mogućnost namenjena je korisnicima u slučaju da izgube pristup profilima na Fejsbuku i Isntagramu

  • 0
Društvene mreže, IRL app Foto: Shutterstock

Šta uraditi u situaciji kada iz nekog razloga izgubite pristup svojim profilima na Fejsbuku i Instagramu? Ekipa kompanije Meta pripremila je rešenje koje će obradovati korisnike, jer će moći jednostavno da ponovo dobiju pristup svojim profilima bez potrebe da šalju fotografije svojih ličnih dokumenata Meti.

Naime, Zakerbergova kompanija već je omogućila delu korisnika korišćenje tehnologije prepoznavanja lica za povrat svojih naloga. Ako se korisnici nađu u ovoj situaciji, biće potrebno samo da snime video svog lica, a Metina tehnologija će uporediti taj video sa profilnom fotografijom. Ako zaključi da je u pitanju ista osoba, nalog će biti otključan. Prilično brzo i jednostavno.

Ova opcija ipak nije, bar za sada, dostupna korisnicima na svim tržištima, niti je mogu koristiti osobe u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i još nekoliko zemalja. Razlog za to je, naravno, regulativa koja se odnosi na prikupljanje podataka.

Reč je o prvom velikom proširenju upotrebe ove tehnologije od njenog predstavljanja 2021. godine, komentarisala je Monika Bickert, potpredsednica Mete za sadržaj. Proširenje nije ograničeno samo na obične korisnike, već i na poznate ličnosti. U slučaju poznatih, tehnologija se koristi kako bi se prepoznali i uklonili lažni oglasi u kojima se koriste njihove fotografije za razne reklame.

Bickert je izjavila da u njihovom programu, koji koristi tehnologiju prepoznavanja lica u borbi protiv prevara, trenutno učestvuje manji broj poznatih ličnosti.

Prema Axiosu, Meta nastavlja sa širenjem upotrebe ove tehnologije na veći broj korisnika, a u narednih nekoliko meseci planiraju da je predstave svim korisnicima, mada će to zavisiti od rezultata testiranja koja su već započeta. Takođe, planiraju da kontaktiraju više poznatih ličnosti i s vremenom da ih uključe u svoj program kako bi zaštitili i njih, ali i mnoge druge korisnike koji bi mogli postati žrtve prevara.

(Ubrzanje.rs/Zimo)

Video: Poslovni forum Srbija - Japan: Zajedno možemo da kreiramo rešenja za budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari