• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Inovatori iz Milanovca na Startap vikendu na Zlatiboru: Nagrađeni za čuvanje tradicije i virtuelnu probu odeće

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstavnici iz ove opštine bili raspoređeni u različitim timovima, čije su ideje osvojile prvo i treće mesto

  • 0
Startap vikend na Zlatiboru Foto: IBC Zlatibor
  • Učenici dve srednje škole ističu da nisu poznavali kolege u timu

  • Veruju da će im naučeno koristiti u budućnosti

  • Rad u timu na razvoju inovativnog projekta bio je, kažu, izazovan, ali i vrlo motivišući

Predstavnici RISC Impuls, učenici Gimnazije "Takovski ustanak" i Ekonomsko-trgovinske škole "Knjaz Miloš" iz Gornjeg Milanovca, ostvarili su izvanredan uspeh na nedavno završenom Startap Vikendu na Zlatiboru.

Ono što ovaj događaj čini posebnim jeste to da su predstavnici Gornjeg Milanovca bili raspoređeni u različite timove, što je dodatno istaklo značaj umrežavanja i saradnje sa mladima iz različitih delova Srbije. Upravo kroz ovu saradnju, timovi u kojima su se našli, osvojili su prvo i treće mesto.

Učenica Gimnazije "Takovski ustanak" Isidora Topalović, članica pobedničkog tima "ZUKO", kaže sa joj je ovaj događaj omogućio jedinstvenu priliku da se poveže sa talentovanim ljudima i stručnjacima iz različitih oblasti.

"Sa velikim zadovoljstvom želim da podelim da je moj tim osvojio prvo mesto na IBC Startap vikendu. Naš projekat, posvećen očuvanju tradicije i starih zanata u Srbiji, predstavlja veliku motivaciju za dalji rad. Zahvaljujem se organizatorima IBC Startap vikenda, RISC Impuls, Gimnaziji "Takovski ustanak", mentorima i svim učesnicima koji su ulepšali ovo iskustvo kroz lepu atmosferu i druženje", kazala je Topalović.

Učenica Ekonomsko-trgovinske škole "Knjaz Miloš" Ema Božanić navodi da je njeno iskustvo na Startap Vikendu bilo izuzetno interesantno.

"Sam događaj se bazira na upoznavanju novih ljudi i razvijanju biznis ideje. Iako u početku nisam poznavala svoje timske kolege, brzo smo se povezali i postali pravi saradnici. Mentori i organizatori su bili posvećeni svakom učesniku, i svi smo naučili mnoge važne stvari koje će nam koristiti u budućnosti. Ko god voli da upoznaje nove ljude i menja okruženje, startap kampovi su prava stvar", rekla je Ema.

Takođe učenica ETŠ "Knjaz Miloš" Tijana Racić istakla je značaj timske saradnje.

"Na Startap Vikendu na Zlatiboru, osim rada na idejama, druženje je bilo ključni deo iskustva. Učesnici su razmenjivali iskustva i savete, što je dodatno ojačalo timske veze. Na kraju, svi smo otišli motivisani i sa jasnim planovima kako da unapredimo naš biznis plan i razvijemo ideju."

Učenica Gimnazije Ana Damnjanović kaže da je rad u timu na razvoju inovativnog projekta bio izazovan, ali i vrlo motivišući.

"Startap vikend bio je sjajno iskustvo koje mi je omogućilo da upoznam talentovane ljude i razmenim ideje. Ovaj događaj me inspirisao da nastavim da radim na svojim preduzetničkim ambicijama i istražim nove mogućnosti", smatra Ana.

Bogdan Brković, učenik jedine gormjomilanovačke gimnazije, član tima "Click2Fit", koji je osvojio treće mesto, ističe da je za ta tri dana na Startap Vikendu, naučio mnogo o svetu biznisa i razmenio iskustva sa osnivačima drugih startap projekata.

"Naša ideja 'Click2Fit' ima za cilj da olakša ljudima onlajn kupovinu kroz kreiranje 3D modela tela, kako bi virtuelno "probali" odeću. Osvojili smo treće mesto, što nam je dalo vetar u leđa da nastavimo sa projektom. Zahvaljujem se mentorima, organizatorima IBC Zlatibor, kao i RISC Impuls i Gimnaziji "Takovski ustanak" na ovoj prilici", kazao nam je Bogdan.

Startap Vikend na Zlatiboru pružio je mladima iz Gornjeg Milanovca, kroz timski rad i mentorstvo, priliku da razviju svoje inovativne poslovne ideje, osvoje nagrade i naprave značajan korak ka svetu tehnoloških inovacija i preduzetništva.

(Ubrzanje.rs/GMinfo)

Video: "Mejkers lab" u Tehničkoj školi u Pirotu: Đaci će ovde izučavati veštačku inteligenciju, robotiku...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari