• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eplova godišnja konferencija već donela glavnu novinu? Veliko unapređenje za Siri, istaknute dve mogućnosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, Siri će ubuduće biti integrisan sa alatom Čet Dži-Pi-Ti (Chat GPT)

  • 0
Apple Cupertino konferencija Foto: Tanjug/AP
  • Ova novina znači da će klijenti moći da koriste Čet Dži-Pi-Ti preko Siri

  • Ova usluga će biti besplatna i bez otvaranja naloga

  • Dve istaknute mogućnosti Siri su da pronađe informacije u nekom mejlu ili na zahtev prikaže fotografiju nekog od prijatelja

Godišnja svetska konferencija za programere kompanije Epl (WWDC) koja je počela juče već je donela mnoge novine, a jedna od najvažnijih je ažururiranje glasovnog asistenta Siri uz pomoć veštačke inteligencije (AI).

Nadograđeni asistent Siri će sada biti više integrisan u ajfon i biće prisutan u obliku pulsirajućeg svetla na ivici uređaja.

Klijenti će, na primer, moći da zamole Siri da pronađe informacije u nekom mejlu ili na zahtev prikaže fotografiju nekog od prijatelja, prenosi Tanjug.

Pored toga, Siri će ubuduće biti integrisan sa alatom Čet Dži-Pi-Ti (Chat GPT) kompanije OpenAI, tako da će uz saglasnost korisnika moći da pošalje upit pomenutom četbotu.

Kako se navodi, klijenti će moći da koriste Čet Dži-Pi-Ti preko Siri sasvim besplatno i bez otvaranja naloga.

Epl je u skladu sa prethodnim najavama pokrenuo sopstveni sistem veštačke intelencije "Epl intelidžens" (Apple Intelligence) i najavio da će ih ugraditi u svoje aplikacije i uređaje.

Kako se navodi, ažuriranje otvara nove mogućnosti u Eplovim izvornim aplikacijama, kao što je mogućnost generisanja slika ili rezimiranja teksta.

Eplova konferencija će trajati do 14. juna.

Prošlog meseca je Gugl (Google) predstavio svoje najnovije AI modele Džeminaj (Gemini), a Majkrosoft nove funkcije asistenta Kopajlot (Copilot), tako da je Epl sada pod pritiskom i mora da pokaže na konferenciji da ne zaostaje za rivalima, prenosi portal Verdž.

(Ubrzanje.rs)

Video: Aplikacija otkriva ravna stopala: Ideja studenata iz Pirota, snimili smo kako otkrivaju deformitet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari