• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjaci za sajber bezbednost: Pretnje od dipfejka zahtevaju nova tehnološka rešenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaju da se mora uložiti u obrazovanje

  • 0
Papa Franja, deepfake, dipfejk Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci za sajber bezbednost usaglasili su se, na skupu u Atini, da su podizanje svesti i edukacija korisnika ključni u brobi protiv dipfejk pretnji - falsifikovanih slika, audio ili video zapisa kreiranih uz pomoć veštačke inteligencije.

Sve veća rasprostranjenost i dostupnost alata oslonjenih na veštačku inteligenciju čine da ovaj problem postane sve aktuelniji, a stručnjaci predviđaju i rast potrebe za tehnologijama za zaštitu ličnih sistema veštačke inteligencije od pretnji koje se stalno razvijaju.

Zamenik direktora tima za globalno istraživanje i analizu (GReAT) u kompaniji Kasperski Marko Projs kaže da će budućnost kakvu očekujemo zahtevati nova tehnološka rešenja za nove pretnje koje neprekidno evoluiraju.

"Pored ovoga, potrebno je da uložimo još više napora u obrazovanje korisnika, da bismo zaštitili naša društva od dezinformacija i sličnih pretnji. I mediji imaju veoma važnu ulogu u ovom procesu - kvalitet i proverenost informacija, koje plasiraju postaju važniji nego ikad", poručio je Projs, navodi se u saopštenju kompanije Kasperski, prenosi Tanjug.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari