• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostavka suosnivača OpenAI, prelazi u konkurentsku kompaniju: Želim da produbim fokus na veštačku inteligenciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

U objavi na platformi Iks Šulman ističe da želi saradnju sa novim ljudima, koji su duboko posvećeni istoj temi

  • 0

Suosnivač kalifornijske kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI Džon Šulman objavio je danas na društvenoj mreži Iks da je napustio kompaniju da bi karijeru nastavio u konkurentskoj firmi Antropik.

On je naveo da želi da se više posveti praktičnom tehničkom radu i produbi fokus na usklađivanje veštačke inteligencije.

"Odlučio sam da sledim ovaj cilj u Antropiku, pošto verujem da u firmi mogu da steknem nove perspektive i istražujem zajedno sa ljudima koji su duboko posvećeni temama koje me najviše zanimaju", rekao je Šulman, prenosi Tanjug.

Džon Šulman je nakon završetka doktorata iz elektrotehnike i komjuterskih nauka na Univerzitetu Berkli učestvovao u osnivanju OpenAI i odigrao jednu od ključnih uloga u razvoju platforme Čet Dži-Pi-Ti (ChatGPT).

Nakon Šulmanovog odlaska su u OpenAI ostala samo trojica od 11 njenih osnivača, a to su izvršni direktor Sem Altman, predsednik Greg Brokman i šef odeljenja za generisanje jezika i koda Vojcheh Zaremba.

OpenAI će morati da do kraja godine funkcioniše i bez Brokmanove pomoći, pošto je predsednik kompanije na Iksu saopštio da će prvi put nakon devet godina u kompaniji predahnuti od obaveza.

Firmu je pre nekog vremena napustio i menadžer proizvoda OpenAI Piter Deng, prenosi portal Teh kranč.

(Ubrzanje.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari